Με την Εσθονία ξεκινάει η Εθνική

 
Με την Εσθονία ξεκινάει η Εθνική
Με την Εσθονία ξεκινάει η Εθνική
tennisnews team Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου 2020 - 13:02

Ξεκινάει σήμερα την προσπάθειά της η Εθνική μας ομάδα των γυναικών, στο τουρνουά της 1ης κατηγορίας του Fed Cup που φιλοξενείται στο Ταλίν. Την πρώτη μέρα των αγώνων, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Εσθονία, που έχει στη διάθεσή της και την Anett Kontaveit, No.22 στην παγκόσμια κατάταξη.

Η ελληνική αποστολή, η οποία αποτελείται από τον ομοσπονδιακό προπονητή Τάσο Μπαβέλα και από τις παίκτριες Δέσποινα Παπαμιχαήλ, Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Δήμητρα Παύλου και Μιχαέλα Λάκη, αναχώρησε τη Δευτέρα για το Ταλίν της Εσθονίας, όπου φιλοξενείται το ένα από τα δυο γκρουπ της 1ης κατηγορίας της ευρωαφρικανικής ζώνης του Fed Cup.

Από τις 7 ομάδες που συμμετέχουν, μόνο οι δυο θα πάρουν εισιτήρια για τα πλέι οφ και η Ελλάδα θα διεκδικήσει αρχικά μια από τις δυο πρώτες θέσεις του ομίλου της, για να περάσει στην επόμενη φάση. Στον όμιλο βρίσκονται επίσης η Εσθονία, η Ιταλία και η Αυστρία.

Την 1η μέρα των αγώνων, που είναι σήμερα, η ομάδα μας θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Εσθονία. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν θα αγωνιστεί το μεγάλο όνομα της χώρας, αλλά και όλου του τουρνουά, η Anett Kontaveit, που βρίσκεται Νο.22 του κόσμου. Η Kontaveit έχει δηλωθεί από την ομάδα της, αλλά μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόταν στην Αυστραλία, αφού αγωνίστηκε στα προημιτελικά του Australian Open.

Η παρουσία της θα αλλάξει τις ισορροπίες πάντως, καθώς η Kontaveit αναμένεται να "κουβαλήσει" την ομάδα στους ώμους της. Νο.2 της χώρας είναι η Elena Malygina, η οποία βρίσκεται στο Νο.553 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ στην ομάδα βρίσκονται ακόμα οι Katriin Saar (No.941), Saara Orav και Valeria Gorlats.

Η Ελλάδα αναμένεται να παραταχθεί στα μονά με τις δυο κορυφαίες παίκτριες που βρίσκονται στην αποστολή (απουσιάζει η Μαρία Σάκκαρη), την Παπαμιχαήλ, που μετά από μια καταπληκτική χρονιά πέρσι έχει ανεβεί στο Νο.258 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά και τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, Νο.301 στον κόσμο. Στην ομάδα μας βρίσκονται επίσης οι 15χρονες Δήμητρα Παύλου και Μιχαέλα Λάκη, που αμφότερες πραγματοποιούν το ντεμπούτο τους στη διοργάνωση. Η Μιχαέλα δυστυχώς αρρώστησε αυτές τις ημέρες και απουσιάσε χθες από το επίσημο δείπνο του τουρνουά.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots