Τσιτσιπάς: "Η κούραση δεν είναι δικαιολογία - βλέπω αυτές τις ήττες ως μαθήματα" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Η κούραση δεν είναι δικαιολογία - βλέπω αυτές τις ήττες ως μαθήματα" (vid)
© tennisnews.gr
tn team Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:16

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είπε ότι ήταν προετοιμασμένος για να μείνει στο γήπεδο τόσες πολλές ώρες, δεν έβγαλε όμως το τένις που θα ήθελε και εξέφρασε τη μεγάλη του απογοήτευση.

"Σίγουρα ο αγώνας δεν έγινε με τον καλύτερο τρόπο. Πολλές φορές μες στον αγώνα το σερβίς μου δεν ήταν καλό και ήταν ένα μειονέκτημα. Ήταν πολύ δύσκολο να βρω λύσεις. Όλοι τους επιστρέφανε πολύ καλά τις τελευταίες ημέρες και ανέβαζαν την πίεση. Ήταν δύσκολο να παίξεις με τον αέρα, είμαι σίγουρος ότι το ίδιο ισχύει και για τον αντίπαλό μου. Είναι κάτι που δυστυχώς δεν μπορείς να αλλάξεις", είπε ο Στέφανος στη συνέντευξη Τύπου, μετά τους σημερινούς αγώνες του Davis Cup.

Για τις πολλές ώρες (περίπου 6) που χρειάστηκε να μείνει στο court σήμερα, είπε: "Το περίμενα ότι θα συμβεί αυτό με τα back to back παιχνίδια. Ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Η Σλοβακία είναι ψηλότερα από εμάς στην κατάταξη και σαν σύνολο. Ήξερα ότι έπρεπε να παίξω τρία ματς στο διήμερο, οπότε η κούραση δεν είναι δικαιολογία. Νοητικά ήμουν έτοιμος για να παίξω τρία ματς. Δεν έβγαλα το τένις που ήθελα να δείξω στην ομάδα μου και τον κόσμο. Είμαι απογοητευμένος γιατί ήρθα εδώ για την πρόκριση. Το σημαντικότερο ήταν ψυχολογικά να κερδίσουμε το διπλό, γιατί θα μου έδινε ώθηση να βγάλω περισσότερη ενέργεια στο απλό. Δεν είναι ότι ένιωσα πίεση, αλλά σε τέτοιες στιγμές είναι σημαντικό να έχεις προβάδισμα για να νιώσεις λιγότερο βάρος πάνω σου. Συνεχίζουμε ελπίζοντας στο μέλλον για καλύτερους αγώνες."

Του ζητήθηκε να βάλει και έναν τίτλο για την ιστορική πρώτη φορά που παίχτηκε τένις στο Καλλιμάρμαρο: "Το τένις δοξασμένο σε ένα από τα πιο ιστορικά σημεία της Ελλάδας."

Στη συνέντευξη ήταν και ο Απόστολος Τσιτσιπάς, που ρωτήθηκε τι κρατάει από το tie με τη Σλοβακία και για το μέλλον της Εθνικής ομάδας: "Συγχαρητήρια κατ' αρχάς στην Σλοβακία. Ίσως χειρίστηκαν πιο σωστά κάποια πράγματα κι αυτά έπαιξαν ρόλο στην πρόκρισή τους. Θέλω να συγχαρώ τα παιδιά γιατί έκαναν τεράστια προσπάθεια. Ο Στέφανος ήταν στο γήπεδο έξι ώρες περίπου και με αυτές τις συνθήκες έπρεπε να βγάλει καλό τένις και σε στιγμές πίεσης. Εχουμε δυνατή ομάδα και ίσως αυτό δώσει κίνητρο και σε άλλα παιδιά να βελτιωθούν στο μέλλον και ανέβουν σε απόδοση για να έχουμε μεγαλύτερη ποικιλία στον πάγκο. Προς τα εκεί πρέπει να κινηθούμε."

Στις δηλώσεις του στα αγγλικά, ο Στέφανος ρωτήθηκε για τον αγώνα και εξέφρασε την απογοήτευσή του, αλλά και το ότι βλέπει σαν ένα μάθημα τις σημερινές ήττες: "Ήταν πολύ καλύτερη ομάδα από εμάς. Βλέπω αυτές τις ήττες ως μαθήματα. Πονάει, διότι πρώτη φορά που διαλέξαμε ένα τέτοιο σημείο, όπου νιώθαμε τη δύναμη της τοποθεσίας και προσπαθήσαμε να αποδώσουμε μπροστά στους συμπατριώτες μας. Το γεγονός ότι είχαμε τη ευκαιρία να διοργανώσουμε ένα tie του Davis Cup εδώ είναι πολύ σημαντικό για όλους μας. Είμαι απογοητευμένος από τον εαυτό μου. Από την μια νιώθεις ότι θα ήταν κάτι ηρωικό η νίκη σε διπλό και μονό, αλλά ήταν κάτι που είχα στο μυαλό μου όταν ξύπνησα το πρωί. Δεν ήμουν αρκετά καλός και θέλω να φτάσω ένα νέο επίπεδο στο παιχνίδι μου."

Και πρόσθεσε: "Είμαι αυτός που έπαιξε τα περισσότερα παιχνίδια, άρα έχω τη μεγαλύτερη ευθύνη. Ως πιο έμπειρος δεν ανέβασα το επίπεδό μου, δεν στήριξα τον αδερφό μου όσο έπρεπε. Δεν έπαιξα όπως παίζει ένα από τα είδωλά μου παίζει, όταν τον βλέπω να παίζει εμπνέομαι πάρα πολύ και παίρνω κίνητρο να κάνω το ίδιο. Μιλάω για τον Κάρλος Αλκαράθ, που έχει απίστευτο ρυθμό στο παιχνίδι του. Παίζει με τόση αποφασιστικότητα, χωρίς φόβο και σήμερα ένιωσα ότι δεν το κυνήγησα όπως θα έπρεπε. Είναι πολλές φορές δύσκολο όταν παίζω με τον αδερφό μου, γίνεται πιο συναισθηματικό, συγκριτικά με κάθε άλλο παρτενέρ που είχα ποτέ. Όταν πέφτει, πέφτω κι εγώ, είναι περίπλοκη σχέση. Θέλω να το κάνω να δουλέψει και να εξελιχθεί σε κάτι συμβολικό για το Davis Cup."

 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots