tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Τσιτσιπάς: "Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα κάτσει σε ένα δωμάτιο όλη μέρα και θα παίζει video games"

E-mail Εκτύπωση

Στέφανος Τσιτσιπάς
"Είμαστε οι δημιουργοί του μέλλοντος των παιδιών μας. Ό,τι κάνουμε σήμερα, έχει επίδραση στο μέλλον. Είτε αν ξεκινήσουμε μια εταιρεία, είτε αν στείλουμε αυτοκίνητα στο διάστημα."

Μερικά λεπτά δίπλα στον Στέφανο Τσιτσιπά, αρκούν για να καταλάβει κανείς πως δεν πρόκειται για έναν συνηθισμένο 20χρονο αθλητή.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πήγε μια βόλτα με το επίσημο αυτοκίνητο του US Open και παραχώρησε μια ξεχωριστή συνέντευξη στον Stuart Fraser για τους Times. Ο Βρετανός δημοσιογράφος, γρήγορα κατάλαβε πως δεν έχει να κάνει με έναν συνηθισμένο νέο αθλητή, αλλά για έναν ώριμο άνθρωπο, με έντονους προβληματισμούς και μια πολυσχιδή προσωπικότητα.

Αφού μοιράστηκε μαζί του κάποιες αφηρημένες σκέψεις του, ο 20χρονος Έλληνας πρωταθλητής ανέφερε ξανά την ιστορία σταθμό της ζωής του, τη μέρα που ο πατέρας και προπονητής του, Απόστολος Τσιτσιπάς, κυριολεκτικά του έσωσε τη ζωή, στα νερά της Κρήτης πριν από 3 χρόνια. Ήταν μια εμπειρία που τον έκανε να βλέπει τη ζωή διαφορετικά και να είναι ατρόμητος.

"Με ξύπνησε κάπως, με έκανε να συνειδητοποιήσω πόσο τυχερός ήμουν που ακόμη ζούσα. Δεν με τρομάζει τίποτα από τότε. Αυτή η εμπειρία με βοήθησε να γίνω σοφότερος και δυνατότερος, σωματικά και πνευματικά."

Όποιος γνωρίζει τον Στέφανο Τσιτσιπά, γνωρίζει πως είναι πολλά παραπάνω από ένας αθλητής κορυφαίου επιπέδου. Είναι ένας εξίσου καλός video blogger, που μοιράζεται μέσα από το YouTube διάφορες εμπειρίες από τα ταξίδια του, γυρνώντας μόνος του όλο το υλικό και κάνοντας επίσης μόνος του το μοντάζ.

"Το πιο δύσκολο μέρος είναι όταν πρέπει να διαλέξω τη μουσική. Ξοδεύω ώρες για να βρω το κατάλληλο κομμάτι για το κάθε βίντεο. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα σ' ένα βίντεο. Η μουσική είναι που θα συνδέσει τον κόσμο συναισθηματικά με ένα βίντεο.

Παρακολουθώ αρκετούς δημιουργούς στο YouTube. Υπάρχουν πολλοί με πολύ καλό υλικό. Η δημιουργικότητα δεν έχει όρια. Μπορείς να κάνεις οτιδήποτε και να εμπνεύσεις τις μελλοντικές γενιές."

Επίσης με μεγάλη ωριμότητα, ο Στέφανος αναγνωρίζει πως αυτό που κάνει δεν είναι εύκολο στις μέρες μας. Έχει καταφέρει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα και την ίδια στιγμή αυτό είναι ένα επάγγελμα που τον ξεχωρίζει από τους κοινούς θνητούς.

"Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την ευκαιρία να ταξιδεύουν. Έχω ξαδέρφια και γνωρίζω ανθρώπους που θέλουν πολύ να το κάνουν, αλλά δεν παίζουν τένις. Μένουν σπίτι και κάνουν συνηθισμένες δουλειές. Νιώθω τυχερός που παίζω το άθλημα που αγαπώ και ταυτόχρονα ταξιδεύω σε όλα αυτά τα όμορφα μέρη. Στη Νέα Υόρκη, στη Μελβούρνη. Είναι σημαντικό να μεγαλώνω ως άνθρωπος και να ζω τη ζωή όσο πιο έντονα γίνεται.

Δεν μου αρέσει να κάθομαι σε ένα δωμάτιο και να παίζω video games. Δεν είμαι αυτός ο άνθρωπος. Προτιμώ να βγαίνω έξω και να δημιουργώ κάτι. Έχω περάσει και τη φάση που ήμουν σε ένα δωμάτιο όλη μέρα και έπαιζα. Το έκανα στο παρελθόν και τώρα δεν βρίσκω κάποιο νόημα σ' αυτό. Υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω για να ανακαλύψεις."

 
Διαφήμιση

Διαφήμιση


Σχετικά Άρθρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφήμιση
latest-atp-videos

Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση