tennisnews.gr - Το Τένις στην Ελλάδα | Τσιτσιπας - Σακκαρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση
 

Το μεγαλύτερο όνομα του τένις είναι Έλληνας!!!

E-mail Εκτύπωση

Βλαδίμηρος Μαυρόπουλος – Στολιαρενκο - Vlademyros Mavropoulos-Stoliarenko - tennisnews.gr

Υπάρχουν πάνω από 1922 παίκτες με βαθμολογία στην ATP. Ωστόσο το μεγαλύτερο όνομα – στην κυριολεξία – είναι Έλληνας (αν και πριν 4 χρόνια πολιτογραφήθηκε Αμερικανός (*)) !!! Πρόκειται για τον Βλαδίμηρο Μαυρόπουλο – Στολιαρενκο (Vlademyros Mavropoulos-Stoliarenko).

Ο Βλαδίμηρος ή Vlad είναι το «αγκάθι» για κάθε διοργανωτή τουρνουά, μιας και το όνομά του προκαλεί ασυμμετρία στο ταμπλό.

Vlad's draw - tennisnews.gr

Ο Vlad βρίσκεται (05.07.2010) στο Νο 1275, έχοντας φτάσει (24.08.2009) και στο Νο 858. Ως Junior παίκτης έχει φτάσει μέχρι το Νο 280 ITF Juniors Combined Ranking (05.11.2005).

Ωστόσο ο Βλαδίμηρος έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία (άνετα γυρίζεται και ταινία).

Ο Vlad στην αρχή είχε αμερικάνικη εθνικότητα στη συνέχεια απέκτησε την ελληνική και τώρα ξαναπέκτησε την αμερικάνικη.

Γεννήθηκε στη Ρωσία και έμεινε εκεί μέχρι τα 9 του. Από τη Ρωσία δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις (πολύ κρύο και πολλοί δυστυχισμένοι άνθρωποι). Στα 9 του μετακόμισε στην Ελλάδα όπου τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα και το κλίμα πολύ καλό. Στη συνέχεια η μητέρα του ήθελε να μετακομίσουν και πάλι. Ψάχνοντας για ένα πιο ήσυχο περιβάλλον, αποφάσισαν να πάνε στη Νέα Υόρκη, συγκεκριμένα την 1 Σεπτεμβριου του 2001. Βρίσκονταν ήδη δέκα μέρες στην Νέα Υόρκη και συνέβη η επίθεση στους δίδυμους πύργους (World Trade Centre). Οπότε η Νέα Υόρκη μόνο ήσυχη πόλη φάνταζε, οπότε έφυγαν και από εκεί. Ο Βλαδίμηρος πέρασε τα γυμνασιακά του χρόνια σε ένα προάστειο της Βοστόνης και από τότε η οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Φλόριδα.

Vlad's tour - tennisnews.gr

Το tennisnews.gr έχει εξασφαλίσει αποκλειστική συνέντευξη με τον Vlad και σε λίγες μέρες θα την "ανεβάσει" για τους επισκέπτες του.

Photo Gallery

18 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Βλαδίμηρο

 1. Γεννήθηκε 15 Αυγούστου 1987 στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία.
 2. Σε ηλικία 8 χρονών έγινε Νο2 στην κατηγορία του στην Αγία Πετρούπολη στην Ρωσία
 3. Στα 9 μετακόμισε στην Ελλάδα και σε ηλικία 11 χρονών κατέκτησε το πρώτο του εθνικό τίτλο στην κατηγορία του.
 4. Στα 14 του αναχώρησε για τις ΗΠΑ, μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν στο Νο 3 στην κατηγορία του στην Ελλάδα.
 5. Στα χρόνια που έμεινε στην Ελλάδα ο Vlad είχε την αμέριστη στήριξη του Γιώργου Καλοβελώνη και την γυναίκα του, τους οποίους ακόμα και τώρα ευγνωμονεί. Επίσης μεγάλη υποστήριξη του παρείχε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών. Στον Ο.Α. Αθηνών ο Βλαδίμηρος έκανε τις προπονήσεις του.
 6. Στα 2 πρώτα χρόνια στις ΗΠΑ, ο Vlad βρέθηκε σε 3 διαφορετικές πολιτείες. Και στις 3 βρισκόταν πάντοτε στις τρεις πρώτες θέσεις στην κατηγορία του (Μασαχουσέτη Νο2, Νιου Τζέρσει Νο2, Φλόριδα Νο1)
 7. Οι συνεχείς μετακινήσεις λόγω των αναγκών των γονιών του, δεν του επέτρεψαν να έχει σταθερό πρόγραμμα προπόνησης και αρκούνταν στα εβδομαδιαία τοπικά τουρνουά ως κύρια προπόνηση.
 8. Στην ITF, o Vlad ήταν δηλωμένος Έλληνας και για αυτό δεν μπορούσε να παίξει στα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει σε τουρνουά υψηλού επιπέδου. Αυτό είχε σαν μετέπειτα συνέπεια να μην έχει κατάταξη ως Αμερικάνος στην ITF Juniors με αποτέλεσμα να μην μπορεί να παίξει σε κανένα ITF τουρνουά που διοργανώνονταν στις ΗΠΑ.
 9. Στα 16 του έπρεπε να πάρει μια σημαντική απόφαση ή θα έπρεπε να σταματήσει το τένις ή να σταματήσει το σχολείο και να επιστρέψει στην Ελλάδα προκειμένου να βελτιώσει την ITF Junior βαθμολογία του.
 10. Τότε εμφανίζεται ο Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών και του προσφέρει προπονήσεις και συμμετοχή σε τουρνουά της ITF, σε περίπτωση που θέλει να ξαναγυρίσει στην Ελλάδα.
 11. Τελικά επιστρέφει στην Ελλάδα, μένει λίγους μήνες γίνεται Νο 1 στην κατηγορία του και παίζει αρκετά ITF τουρνουά. Ωστόσο αντιμετωπίζει δυσκολίες, μιας και έμενε μόνος του και έπρεπε να συνεχίσει το σχολείο που είχε ξεκινήσει στην Αμερική. Οπότε αποφασίζει και επιστρέφει στις ΗΠΑ.
 12. Μετά την επιστροφή του στις ΗΠΑ δεν μπόρεσε να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο τένις, μιας και η οικογενειακή του κατάσταση ήταν ακόμα ασταθής. Ωστόσο, συνεχίζει τα μαθήματά του στο γυμνάσιο, παίζει ποδόσφαιρο και προκειμένου να κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο στο τένις παίζει σε τοπικά χαμηλού επιπέδου τουρνουά και σε όποια ITF τουρνουά μπορούσε.
 13. Στα 18 του, έλαβε ένα γράμμα από την Ελληνική Ομοσπονδία που τον ενημέρωνε ότι δεν βρίσκεται πλέον στο μητρώο της Ομοσπονδίας, οπότε ο Vlad μπορούσε (και το έκανε) να πολιτογραφηθεί Αμερικανός. Με αυτό τον τρόπο και με απόφαση της ITF μπήκε στην εθνική κατάταξη των ΗΠΑ. Αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να συμμετέχει στα εθνικά πρωταθλήματα των ΗΠΑ.
 14. Βλαδίμηρος Μαυρόπουλος – Στολιαρενκο - Vlademyros Mavropoulos-Stoliarenko - tennisnews.gr
 15. Το 1ο εθνικό πρωτάθλημα που αγωνίστηκε ήταν το Gatorbowl και το «σήκωσε» ξεκινώντας μάλιστα από το προκριματικό ταμπλό (Apr 2005 B18 Sgles Winner, ATP Gator Bowl, Ponte Vedra, FL- USA, USTA L3). Οι επιδόσεις του τράβηξαν την προσοχή του Brian Gottfried, που υπήρξε no 3 στην παγκόσμια κατάταξη το 1977 (ο οποίος ήταν ο διοργανωτής του τουρνουά), και ο Todd Martin, παλιός παίκτης που υπήρξε no 4 στην παγκόσμια κατάταξη το 1999.
 16. Ο Gottfried και ο Martin πρότειναν στον Βλαδίμηρο την τελευταία του χρονιά στο σχολείο να την κάνει από το σπίτι και να αρχίσει τις προπονήσεις σε καθημερινή βάση. Στην ουσία από εκείνη την στιγμή και ύστερα ο Vlad επιστρέφει δυναμικά και πάλι στο τένις.
 17. Μετά από ένα χρόνο προπονήσεων ο Βλαδίμηρος αρχίζει τους επαγγελματικούς αγώνες και παίρνει τους πρώτους του ATP πόντους.
 18. X-45 racket - tennisnews.gr
 19. Λίγο αργότερα, τον προσεγγίζει η εταιρία X45 η οποία προωθούσε κάποια νέας μορφής ρακέτα. Για να συνηθίσει ο Vlad αυτή την ιδιαίτερη ρακέτα χρειάστηκε 1.5 – 2 χρόνια. Ωστόσο αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο καλή για επαγγελματικό τένις, αν και κέρδισε αρκετούς επαγγελματικούς πόντους με αυτήν.
 20. Από το τέλος του συμβολαίου του με την X45, o Vlad προσπαθεί να ξαναβρει τα χτυπήματά του και να βελτιώσει την τεχνική του. Κάνει προπονήσεις στην IMG Bollettieri Ακαδημία τένις με προπονητή τον Brian Gottfried.

(*) H ITF τον έχει στις καρτέλες των παικτών ακόμα ως Έλληνα, ενώ η ATP ως Αμερικάνο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
latest-atp-videos


Διαφήμιση

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση