Διαθέσιμο το νέο vibration dampener της MANTIS Εκτύπωση E-mail
Από Tennisnews Team | Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 20:24

mantis-dampener
Δίνοντας έμφαση και στην πιο μικρή λεπτομέρεια στη ρακέτα σας, η Βρετανική με κορυφαία στάνταρντς εταιρία, παρουσιάζει ίσως τον αξιότερο αντίπαλο του πολύ γνωστού από τον Agassi, Roddick και Sharapova, rubber band.

Τα κυκλικά vibration dampeners δοκιμάσθηκαν εκτενώς και τα συγκριτικά τεστ με τα αυθεντικά rubber bands, από το εξιδεικευμένο εργαστήριο ρακετών www.RacketSpecialist.gr δείχνουν ότι το νέο dampener κερδίζει τη μάχη στις περισσότερες περιπτώσεις. Το μυστικό της επιτυχίας τους είναι στην ποιότητα και σύνθεση του υλικού που αποτελούνται.

Πραγματικά καταφέρνουν όχι μόνο να σιωπήσουν αποτελεσματικά το “ping” των χορδών της ρακέτας, αλλά και να τις αφήσουν ελεύθερες να πάλλονται χωρίς να “πνίγουν” τη ζωντάνια τους.

Όπως εξηγεί ο Πέτρος Μπίρης ιδρυτής του www.RacketSpecialist.gr και αντιπρόσωπος της MANTIS για Ελλάδα και Κύπρο, “Είναι σημαντικό για τους περισσότερους παίκτες το πως θα σιγήσουν το μεταλλικό ήχο των χορδών.

Γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι αποζητούν αυτό το το κιναισθητικό feedback ακριβώς τη στιγμή της κρούσης (που διαρκεί περίπου 5 ms) και που συνοδεύεται από ένα βαθύ ήχο (thud noise). Αυτή η “στιγμή” θα πρέπει να δίνει όσο το δυνατόν περισσότερη αμεσότητα στον παίκτη με το μπαλάκι.”

“Το πρόβλημα συνήθως είναι, είτε το υλικό του αντικραδασμικού που δεν είναι το καταλληλότερο για τις συγκεκριμένες συχνότητες, αφήνοντας ενοχλητικές δονήσεις των χορδών ή ότι είναι ογκώδες δίνοντας μια απρόσωπη (dull-όπως λέγεται στους τενιστικούς κύκλους) αίσθηση στη ρακέτα.”

“Πιστεύουμε ότι το dampener μας, συνδιάζει “the best of both worlds” ησυχάζοντας δηλαδή αποτελεσματικά, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων τη ρακέτα σας, χωρίς όμως να τη βαραίνει πνίγοντας (όπως συμβαίνει συνήθως με τα αντικραδασμικά) τη ζωντάνια των χορδών.” Δεν είναι εξάλλου τυχαίο ότι το αντικραδασμικό μας αποτελεί την επιλογή ενός εκ των αξιολογότερων custom stringing service παγκοσμίως.

Καταφέραμε επιπλέον να το κατασκευάσουμε σε 7 ελκυστικά χρώματα χωρίς να υπάρχει η παραμικρή διαφορά στην αίσθηση, κάτι που στην πράξη είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των διαφορετικών προσμίξεων χρώματος.

Τα διαθέσιμα χρώματα είναι μαύρο, λευκό, ροδακινί, πορτοκαλί, φούξια, λαχανί, μπλε ρουά.