WTA
Κέρδισε την Badosa η Sabalenka (vids)

 
Κέρδισε την Badosa η Sabalenka (vids)
tn team Σάββατο, 23 Μαρτίου 2024 - 0:38

Η Aryna Sabalenka επέστρεψε στo court με νίκη, επικρατώντας της καλής της φίλης Paula Badosa με 2-0 σετ στην πρεμιέρα της στο Μαϊάμι.

Σε έναν αγώνα που έγινε στη σκιά της αυτοκτονίας του πρώην συντρόφου της, Konstantin Koltsov, που σόκαρε όλο τον τενιστικό κόσμο αυτή την εβδομάδα, η Sabalenka επέστρεψε στις νίκες και επικράτησε της Badosa με 6-4, 6-3.

Ήταν μια αναμέτρηση που λόγω της τραγωδίας πήγε μια μέρα πίσω, ενώ η σημερινή βροχόπτωση προκάλεσε μια καθυστερημένη έναρξη κατά 6 περίπου ώρες.

Εκτός από την έντονη υγρασία, οι συνθήκες ήταν εξαιρετικά δύσκολες και λόγω του ανέμου, με την Sabalenka πάντως να τα πηγαίνει καλύτερα στην προσαρμογή και να καταφέρνει να παίρνει την ουσία στα πιο κρίσιμα σημεία.

Μόνο μια φορά ήρθε αντιμέτωπη με break point σε όλο το ματς η Λευκορωσίδα, όταν ήδη ήταν μπροστά με σετ και με break, και το έσβησε. Ήταν στο 8ο game του 2ου σετ, όπου έκανε τελικά το 5-3, για να κλείσει το ματς στο επόμενο με νέο break.

Ακολούθησε μια μεγάλη αγκαλιά στο φιλέ για τις δυο παίκτριες και τη Sabalenka να αποχωρεί από το court χωρίς να κάνει δηλώσεις, κάτι που ξεκαθάρισε ότι δεν θα κάνει ούτε στη συνέχεια του τουρνουά.

Στον 3ο γύρο η πρωταθλήτρια του Australian Open θα αναμετρηθεί με την Anhelina Kalinina, που έσωσε ένα match point χθες κόντρα στην Caroline Wozniacki, και τη νίκησε με 5-7, 7-5, 6-4.

Λίγο πριν την Sabalenka, εντυπωσιακή νίκη πανηγύρισε η Coco Gauff, που έχασε μόλις 3 games από τη Nadia Podoroska και επιβλήθηκε με 6-1, 6-2 σε 77 λεπτά.

Τα καλά αποτελέσματα συνεχίζονται και για την Emma Navarro, που ανέτρεψε το 1-4 στο 1ο σετ και κέρδισε τα 11 από τα 14 επόμενα games, για να κερδίσει την Storm Hunter με 6-4, 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots