WTA
Απέκλεισε τη Rybakina και μπήκε τελικό η Samsonova (vid)

 
Απέκλεισε τη Rybakina και μπήκε τελικό η Samsonova (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 07 Οκτωβρίου 2023 - 14:07

H Liudmila Samsonova έβγαλε εκτός την Elena Rybakina στο Πεκίνο και προκρίθηκε στον 2ο τελικό σε 1000άρι στο τελευταίο δίμηνο!

Περίπου δυο μήνες μετά την πρόκρισή της στον τελικό του 1000αριού του Μόντρεαλ, η Samsonova θα είναι σε ακόμα έναν τελικό σε 1000άρι, τον δεύτερο της καριέρας της.

Η 24χρονη Ρωσίδα επικράτησε της Rybakina με 7-6 (7), 6-3 στα ημιτελικά του China Open και προκρίθηκε στον τελικό του Πεκίνου.

Η Samsonova κατάφερε να σβήσει ένα set point στο σερβίς της στο 5-6, στο πολύ κλειστό 1ο σετ, το οποίο τελικά κέρδισε με ανατροπή στο tie-break. Εκεί επέστρεψε από το 1-3 και το 4-5, για να το κερδίσει με 9-7, στο 3ο της set point.

Στο 2ο σετ η Samsonova δεν απειλήθηκε σε κανένα service game της και έκανε το πρώτο της break στο 8ο game, για να προηγηθεί με 5-3 και να κλείσει με ένα love service game το ματς, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά αγώνα.

Ο αυριανός θα είναι ο 7ος τελικός στην καριέρα της Samsonova, που θα διεκδικήσει τον 5ο τίτλο της καριέρας της (4-2), πρώτο σε ένα 1000άρι, αφού στον πρώτο της τελικό είχε ηττηθεί στο Μόντρεαλ από την Jessica Pegula.

Θα αντιμετωπίσει την επί 18 μήνες κορυφαία της παγκόσμιας κατάταξης, μέχρι και το US Open φέτος, Iga Swiatek, που στον άλλον ημιτελικό είχε κερδίσει την Coco Gauff επίσης με 2-0 σετ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots