WTA
H Dolehide στον τελικό με Σάκκαρη (vid)

 
Caroline Dolehide
Caroline Dolehide © Jimmie48 / WTA
tn team Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023 - 7:01

H "πρωτάρα" Caroline Dolehide, η οποία δεν έχει ξαναβρεθεί σε τελικό WTA διοργάνωσης στο παρελθόν, θα είναι στο δρόμο της Μαρίας Σάκκαρη για τον τίτλο στο Guadalajara Open Akron.

Η Dolehide έδωσε συνέχεια στην απίστευτη εβδομάδα της στη Γουαδαλαχάρα, καθώς κέρδισε τη Sofia Kenin με 7-5, 6-3 σε 85 λεπτά κι έτσι ο πρώτος της τελικός στο tour, θα είναι σε ένα 1000άρι τουρνουά!

H 25χρονη Αμερικανίδα βρέθηκε πίσω με 2-4 στο 1ο σετ και με 1-3 στο 2ο, κατάφερε όμως να τα ανατρέψει και τα δυο και να πανηγυρίσει τη μεγαλύτερη πρόκριση της καριέρας της.

"Νιώθω εκπληκτικά, είμαι πολύ ενθουσιασμένη για αύριο. Είμαι περήφανη με τον εαυτό μου για τη σημερινή νίκη, γιατί η Sonya δεν είναι εύκολη αντίπαλος. Έπρεπε να προσαρμοστώ σε νέα πράγματα και στο τέλος της ημέρας έπαιξα έξυπνα", είπε η Dolehide μετά τον ημιτελικό.

Για 1η φορά στην καριέρα της θα αντιμετωπίσει τη Μαρία Σάκκαρη η Dolehide, που θα διεκδικήσει για 1η φορά WTA τίτλο σε ένα 1000άρι τουρνουά. Ο τελικός θα γίνει τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 03:00 ώρα Ελλάδας (Novasports 6HD). 

Σε μια άκρως εντυπωσιακή άνοδο, η Dolehide θα "αναρριχηθεί" στο Νο.42 του κόσμου τη Δευτέρα, ακόμα και αν ηττηθεί αύριο από τη Σάκκαρη. Η Αμερικανίδα έχει φτάσει στο παρελθόν έως το Νο.99 του κόσμου, ενώ τώρα βρίσκεται στο Νο.111, που σημαίνει πως θα κερδίσει τουλάχιστον 69 θέσεις! Αν κατακτήσει τον τίτλο στη Γουαδαλαχάρα, τότε θα βρεθεί στο Νο.29, 82 θέσεις ψηλότερα από σήμερα!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots