WTA
Έτσι θα ανεβεί στο Νο.1 η Sabalenka

 
Aryna Sabalenka
Aryna Sabalenka © Jimmie48 / WTA
tn team Παρασκευή, 26 Μαϊος 2023 - 12:34

H Aryna Sabalenka βρισκόταν σχεδόν 4.500 βαθμούς πίσω από την Iga Swiatek πριν από 2,5 περίπου μήνες, έως τα μέσα του Μαρτίου. Τις επόμενες ευκαιρίες θα έχει τη δυνατότητα ακόμα και να την ξεπεράσει, στο Roland Garros. Δείτε τι χρειάζεται να κάνει.

Η Sabalena βρισκόταν 4.485 βαθμούς πίσω από την Swiatek στα μέσα του Μαρτίου, ωστόσο αυτή η διαφορά έχει μειωθεί στους 1.399 βαθμούς, χάρη στην καταπληκτική σεζόν που διανύει η Λευκορωσίδα.

Δεδομένου και πως η Swiatek θα πρέπει να υπερασπιστεί 2.000 βαθμούς στο Roland Garros από την περσινή νίκη της, η Sabalenka θα εκκινήσει από καλύτερη θέση, αφού την ερχόμενη Δευτέρα θα είναι στο Νο.1 στο Live-ranking.

Αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα έχει και εύκολο έργο για την άνοδο στην κορυφή, αφού αν δεν κερδίσει κάποια άλλη παίκτρια την Swiatek, τότε θα χρειαστεί να το κάνει εκείνη. Παρότι θα έχει μόλις 130 βαθμούς να υπερασπιστεί στο Παρίσι, όπου πέρσι αποκλείστηκε από τον 3ο γύρο, η Sabalenka θα πρέπει να κερδίσει τον τίτλο για να έχει εξασφαλισμένη την άνοδό της στο Νο.1 του κόσμου, αν και η Swiatek κερδίζει και φτάσει τουλάχιστον μέχρι τα ημιτελικά.

Αν η Πολωνή δεν μπει στον τελικό, τότε η Sabalenka αρκεί να φτάσει στα προημιτελικά για να εξασφαλίσει την άνοδό της στην κορυφή, ενώ αν η Swiatek δεν φτάσει ούτε στα ημιτελικά, τότε η Λευκορωσίδα θα ανεβεί στο Νο.1 ό,τι αποτέλεσμα και αν φέρει στη Γαλλία, ακόμα και αν χάσει νωρίτερα, ή και από τον 1ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots