WTA
Έσβησε 5 m.p. και παρέμεινε στον "θρόνο" η Fernandez (vid)

 
Leylah Fernandez
Leylah Fernandez © Abierto GNP Seguros
tn team Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2022 - 14:39

Η Leylah Fernandez κατάφερε να σβήσει 5 championship points απέναντι στην Camila Osorio και να παραμείνει στον θρόνο της στο Μοντερρέι, κατακτώντας για 2η διαδοχική χρονιά το Abierto GNP Seguros στο Μεξικό.

Σε έναν συναρπαστικό τελικό, που χρειάστηκε 2 ώρες και 52 λεπτά για να ολοκληρωθεί, η Leylah Fernandez επικράτησε της Camila Osorio με 6-7 (5), 6-4, 7-6 (3) και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο Abierto GNP Seguros στο Μοντερρέι για 2η διαδοχική χρονιά.

Αυτός ήταν και ο 2ος τίτλος στην καριέρα της 19χρονης Καναδής, που είχε κάνει το μεγάλο breakthrough στο περσινό US Open, φτάνοντας μέχρι τον τελικό. Συνολικά έχει παίξει 4 τελικούς στην καριέρα της (2-4), με τους 3 από αυτούς να είναι στο Μεξικό.

Παρότι προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ του τελικού, το έχασε στο tie-break από την πολύ καλή Osorio, που όλη την εβδομάδα ήταν εξαιρετική και απέκλεισε μεταξύ άλλων και την κορυφαία του ταμπλό, Elina Svitolina.

Και στο 2ο σετ η Καναδή ήταν μπροστά με break και λίγο έλειψε να χάσει το προβάδισμα αυτό ξανά όταν σέρβιρε για το σετ. Συγκεκριμένα, βρέθηκε πίσω με 0-40 στο 10ο game, τελικά όμως με 5 συνεχόμενους πόντους κατάφερε να κρατήσει το σερβίς της και να κάνει το 6-4.

Στο αποφασιστικό σετ η μάχη κορυφώθηκε, με την Fernandez να κάνει break για το 1-0, αλλά την Osorio να απαντά με 2 break και ένα σερί τεσσάρων κερδισμένων games, για το υπέρ της 4-1. Η Fernandez ισοφάρισε στο 4-4 και έσβησε ένα championship point για να ισοφαρίσει και σε 5-5.

Στο 12ο game σέρβιρε εκ νέου για την παραμονή της στο ματς, στο 5-6, και έσβησε άλλα 4 championship points, για να κρατήσει το σερβίς της και να στείλει το σετ σε tie-break. Εκεί με 4 πόντους στη σειρά "ξέφυγε" με 5-2 και δεν κοίταξε πίσω της, αξιοποιώντας το πρώτο της championship point για το 7-3.

"Είμαι πολύ πολύ χαρούμενη που κατάφερα να ξεπεράσω όλες αυτές τις δύσκολες στιγμές, να παλέψω και να βρω λύσεις. Ελπίζω να έχω πολλούς ακόμα τελικούς σαν κι αυτόν, επειδή χωρίς την Camila αυτός ο τελικός δεν θα ήταν τόσο ξεχωριστός", είπε η Fernandez, η οποία παρέμεινε στο Νο.21 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η 20χρονη Osorio, η οποία αγωνίστηκε για 3η φορά στην καριέρα της σε έναν τελικό στο tour (1-2), κέρδισε σήμερα 9 θέσεις και βελτίωσε το career high της, ανεβαίνοντας στο Νο.35 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots