WTA
Kasatkina: "Ο Djokovic έχει δοκιμάσει τα πάντα με τον κόσμο, αλλά δε λειτουργεί"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Garrett Ellwood/USTA
tn team Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 - 11:52

Η Daria Kasatkina, που είναι πολύ μεγάλη φαν του Rafael Nadal, μίλησε για τον τελικό του Australian Open και το 21ο Slam του Ισπανού, καθώς και για τους δυο μεγάλους αντιπάλους του, Roger Federer και Novak Djokovic, λέγοντας μεταξύ άλλων πως ο Σέρβος έχει δοκιμάσει τα πάντα για να είναι αγαπητός στον κόσμο, αλλά δεν τα έχει καταφέρει επειδή δεν ήταν αυθεντικός.

Η Kasatkina ήταν ανέκαθεν μεγάλη φαν του Nadal και ακόμα και στον τελικό του Australian Open, όπου αντιμετώπιζε τον συμπατριώτη και φίλο της, Daniil Medvedev, υποστήριζε τον Rafa: "Πάντα ήθελα ο Rafa να κερδίσει τα περισσότερα Grand Slams, οπότε ήμουν με τον Rafa. Πιστεύω πως ο Daniil θα έχει χρόνο μπροστά του για να κερδίσει άλλα Slams", είπε χαρακτηριστικά, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Eurosport της Ρωσίας.

Για τον τελικό του Australian Open, η 24χρονη Ρωσίδα είπε: "Με συνεπήραν τα συναισθήματά μου όταν είδα τον Nadal να δακρύζει. Δεν γίνεται να μην σε συνεπάρουν, όταν βλέπεις έναν 35χρονο άνδρα που παίζει τένις επαγγελματικά για 20 χρόνια και τα έχει κερδίσει όλα, να αντιδράει έτσι. Ακόμα και όταν προκρίθηκε στον τελικό είχε δακρύσει, μπορούσες να δεις πόσο σημαντικό ήταν για εκείνον. Είναι κάτι που με χαροποιεί πολύ και μου δίνει έμπνευση. Ήταν πολύ δύσκολο να δω τον τελικό. Σηκώθηκα, πήρα πρωινό και είδα λίγο, αλλά μετά έπρεπε να πάω στην προπόνηση. Όταν επέστρεψα όμως έπαιζαν ακόμα. Σύντομα έπρεπε να πάω στη δεύτερη προπόνηση και ακόμα έπαιζαν! Ήταν όμως αδύνατο να μην τον δω. Το επίπεδο που έπαιξαν για 6 ώρες ήταν απλά αδιανόητο. Όπως και οι περισσότεροι, δεν πίστευα πως ο Rafa θα κερδίσει τον Daniil στο 3ο σετ, αλλά όλοι είδαμε τι έγινε. Ήταν ιστορικός αγώνας."

Για τους δυο μεγάλους αντιπάλους του Nadal, Federer και Djokovic, είπε: "Πάντα αντιμετώπιζα ψύχραιμα την κατάσταση με τον Federer, αλλά κάποια στιγμή κατέληξα στο συμπέρασμα πως εκείνος και ο Rafa είναι οι καλύτεροι. Ο Roger είναι ένα απίστευτο ταλέντο. Επίσης τον τελευταίο καιρό δεν αγωνίζεται πολύ. Αλλά μετά από 16 χρόνια ο Federer δεν μου προκαλεί νευρικότητα. Με τον Novak είναι μια διαφορετική ιστορία. Ακόμα και σήμερα όταν αντιμετωπίζει τον Rafa, τα συναισθήματά μου φτάνουν στο ταβάνι, ειδικά όταν ο Rafa δεν μπορεί να κάνει τίποτα απέναντί του. Ωστόσο, ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι το 21ο Grand Slam θα ερχόταν στην Αυστραλία, το μόνο Slam που είχε κερδίσει μόνο μια φορά; Είναι συμβολικό και αστείο, επειδή ήταν το Slam που ο Djokovic ήταν το φαβορί."

Για τον Djokovic και το γεγονός πως είναι ο λιγότερο αγαπητός από τους Big 3 στο κοινό: "Ποτέ δεν φοβήθηκα να δείξω τον πραγματικό μου εαυτό, οπότε γιατί να φοβηθεί κάποιος να το κάνει; Αν δεν αρέσει στον κόσμο αυτό που είσαι, τότε είναι εντάξει. Είναι καλύτερο από το να τους αρέσει κάτι που προσποιείσαι ότι είσαι. Ο Djokovic είναι κάπως έτσι. Όλοι έχουμε δει πως θέλει να είναι αγαπητός στον κόσμο. Προσπάθησε να κάνει τα πάντα, αλλά δεν λειτούργησε, επειδή στο τέλος ο κόσμος βλέπει ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο Rafa είναι αυθεντικός, δεν έσπασε ποτέ ρακέτα επειδή δεν το έκανε ούτε όταν ήταν παιδί. Εκφράζει διαφορετικά τα συναισθήματά του. Ο τρόπος που λέει 'vamos' είναι αξιολάτρευτος."

Τέλος, η Kasatkina είπε πως δεν θα ήταν ευχαριστημένη αν επιτρεπόταν στον Djokovic να αγωνιστεί στην Αυστραλία τον προηγούμενο μήνα και πιστεύει πως αυτό ισχύει για τους περισσότερους παίκτες: "Θα ήταν πολύ δυσάρεστο για όλους τους παίκτες αν του επέτρεπαν να παίξει. Όλοι μας κάναμε τις ίδιες θυσίες, αποδεχτήκαμε κάποιους κανόνες για να παίξουμε. Ο Novak ήθελε να το κάνει με τον τρόπο του. Αν μπορούσε να παίξει με όλους αυτούς τους παραλογισμούς που είδαμε, τότε δεν θα ήταν δίκαιο για τους υπόλοιπους."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots