WTA
Στα ημιτελικά του WTA Finals η Muguruza (vid)

 
Garbine Muguruza
Garbine Muguruza © Jimmie48 / WTA
tn team Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021 - 9:38

H Garbine Muguruza πήρε το 2ο εισιτήριο από τον όμιλό της και την πρόκριση στα ημιτελικά του WTA Finals, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σετ της Anett Kontaveit, σταματώντας το σερί 12 διαδοχικών νικών της Εσθονής.

Η Muguruza έκανε έναν εξαιρετικό αγωνα και κατάφερε να σταματήσει την -αδιάφορη βαθμολογικά- Kontaveit, κερδίζοντάς την με 6-4, 6-4 στον τελευταίο αγώνα του ομίλου Teotihuacán στο WTA Finals.

H 28χρονη Ισπανίδα "έσπασε" το σερβίς της Kontaveit μια φορά στο ξεκίνημα του κάθε σετ, για να προηγηθεί με 2-0, ενώ δεν υπέστη κανένα break σε όλο τον αγώνα, σώζοντας και τα 3 break points που αντιμετώπισε.

Με την πολύ σημαντική νίκη της, η Muguruza έφτασε στο 2-1 νίκες στο round robin και πήρε τη 2η θέση πίσω από την Kontaveit, που ήταν ήδη πρώτη ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτού του αγώνα. Άφησε στην 3η θέση την Karolina Pliskova, που είχε επίσης 2-1 νίκες ρεκόρ και μάλιστα είχε κερδίσει τη Muguruza, όμως στην τριπλή ισοβαθμία η Ισπανίδα υπερίσχυσε, εξαιτίας του καλύτερου ποσοστού κερδισμένων σετ.

H Muguruza προκρίθηκε για 2η φορά στην καριέρα της στα ημιτελικά του WTA Finals, όπου είχε φτάσει και το 2015, στην πρώτη της ever παρουσία στο τουρνουά. Θα αντιμετωπίσει την κορυφαία του ομίλου Chichen Itza, Paula Badosa, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την παρουσία μιας Ισπανίδας στον τελικό.

Group Teotihuacán (τελική βαθμολογία)

1) Anett Kontaveit 2-1 (4-2)
2) Garbine Muguruza 2-1 (5-3)
3) Karolina Pliskova 2-1 (4-4)
4) Barbora Krejcikova 0-3 (2-6)

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots