WTA
Όλο και πιο κοντά στη Γουαδαλαχάρα η Σάκκαρη - Νο.5 του Race

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © USTA
tn team Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 - 11:55

Η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε ακόμα μια θέση στο Race για τη Γουαδαλαχάρα και βρίσκεται με το ένα πόδι στο WTA Finals!

Η Σάκκαρη πρόσθεσε άλλους 305 βαθμούς στη συγκομιδή της με την πορεία της μέχρι τον τελικό στην Οστράβα και έφτασε τους 3.147 βαθμούς.

Αυτή είναι με διαφορά η καλύτερη σεζόν της Μαρίας, που το 2020 είχε τερματίσει στο Νο.18 του Race με 1.333 βαθμούς (λόγω λιγότερων τουρνουά στη σεζόν) και το 2019 είχε τερματίσει στο Νο.23 με 1.820 βαθμούς. Αυτή ήταν και η καλύτερη συγκομιδή βαθμών που είχε σε μια σεζόν έως τη φετινή, στην οποία όχι μόνο τους ξεπέρασε, αλλά τους διπλασίασε!

Τρεις σημαντικοί σταθμοί απομένουν έως την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου της σεζόν. Αυτή την εβδομάδα θα γίνει το 500άρι στο Σικάγο, από το οποίο η Σάκκαρη απέσυρε τη συμμετοχή της για να είναι ξεκούραστη στο Indian Wells, το 1000άρι της Καλιφόρνιας που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Μια εβδομάδα μετά το Indian Wells θα γίνει το 500άρι της Μόσχας, όπου επίσης έχει δηλώσει συμμετοχή η Σάκκαρη.

Η Σάκκαρη είναι ήδη με το ένα πόδι στη Γουαδαλαχάρα, αφού σήμερα ξεπέρασε και την Iga Swiatek, ανεβαίνοντας στην 5η θέση του Race. Είναι πίσω μόνο από τις Ashleigh Barty, Aryna Sabalenka, Barbora Krejcikova και Karolina Pliskova. Οι τρεις πρώτες έχουν εξασφαλίσει ήδη την πρόκρισή τους στη Γουαδαλαχάρα.

Με δεδομένη την απουσία της Naomi Osaka από το σημαντικότερο τουρνουά που απομένει έως τη Γουαδαλαχάρα, στο Indian Wells, αλλά και τη διαφορά της Μαρίας από την 9η Ons Jabeur (στο WTA Finals θα προκριθούν οι 8 πρώτες) στους 712 βαθμούς, ακόμα και αν δεν κερδίσει άλλους βαθμούς έως το τέλος της σεζόν η Μαρία έχει καλές πιθανότητες πρόκρισης.

Οι πρώτες 10 στο Race to the WTA Finals:

Αναλυτικά το Race για τη Γουαδαλαχάρα

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots