WTA
Εκτός στο 250άρι της Κλουζ-Ναπόκα η Βαλεντίνη

 
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
tn team Κυριακή, 01 Αυγούστου 2021 - 19:24

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου αγωνίστηκε στο ταμπλό των προκριματικών της WTA 250 διοργάνωσης της Κλουζ-Ναπόκα, αλλά ηττήθηκε από την Paula Ormaechea στον 1ο γύρο.

Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι που πλησίασε τις 2 ώρες σε διάρκεια, στο τέλος όμως η Ormaechea πήρε τη νίκη απέναντι στη Γραμματικοπούλου με 7-5, 6-4 και την πρόκριση για τον 2ο προκριματικό γύρο του Winners Open στην Κλουζ-Ναπόκα.

Στο 1ο σετ η Ormaechea προγηγήθηκε από νωρίς με 3-1 και αργότερα με 5-3, όμως η Βαλεντίνη κατάφερε να σβήσει 5 set points στο 10ο game, όταν η Αργεντινή σέρβιρε για το σετ, για να κάνει το break και να ισοφαρίσει σε 5-5.

Τελικά όμως η Ormaechea έκανε νέο break στο 11ο game (6-5) και στη συνέχεια επέστρεψε από το 15-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να πάρει το 1ο σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ η Βαλεντίνη έκανε ένα γρήγορο break και προηγήθηκε με 2-0 και με 3-1, όμως η Ormaechea κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games και "σφράγισε" τη νίκη της, σε 1 ώρα και 54 λεπτά παιχνιδιού.

Στον 2ο προκριματικό γύρο του Winners Open, η Ormaechea, No.3 στο ταμπλό και Νο.207 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει την Ιταλίδα Lucrezia Stefanini, No.10 στο ταμπλό.

Η Βαλεντίνη δεν θα αποχωρήσει από την Κλουζ-Ναπόκα, καθώς θα αγωνιστεί και στο κυρίως ταμπλό του διπλού, με συμπαίκτρια τη Βελγίδα Kimberley Zimmermann. Διανύει μια εξαιρετική χρονιά στα διπλά η 24χρονη Ελληνίδα, η οποία βρίσκεται στο Νο.140 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots