WTA
Στο Νο.17 η Σάκκαρη, μπορεί ακόμα και Top 10

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Roland Garros / FFT
tn team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 17:04

Εκτός απ' όλα τ' άλλα, η Μαρία Σάκκαρη εξασφάλισε και νέο career high με τη σημερινή της νίκη στο Roland Garros, ενώ μπορεί να μπει ακόμα και στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης έως το τέλος της εβδομάδας!

Η Μαρία Σάκκαρη έβγαλε εκτός Roland Garros την περσινή πρωταθλήτρια, Iga Swiatek, προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά ενός Grand Slam, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο στην ιστορία του επαγγελματικού τένις όμως εκτός απ' όλα αυτά, έφτασε και σε μια νέα προσωπική επιτυχία.

Με τους βαθμούς που έχει πλέον εξασφαλισμένους από το Παρίσι, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα κερδίσει μια ακόμα θέση (τουλάχιστον) την ερχόμενη Δευτέρα (14 Ιουνίου) και θα βρεθεί στο Νο.17 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Δεδομένης βεβαίως της απίθανης πορείας της στο Roland Garros, δεν δείχνει και τόσο εντυπωσιακή αυτή η άνοδος, μπορεί όμως να γίνει αρκετά εντυπωσιακή αν συνεχίσει να κερδίζει στο Παρίσι.

Με πρόκριση στον τελικό, νίκη δηλαδή αύριο απέναντι στην Barbora Krejcikova, θα σκαρφαλώσει στο Νο.14 του κόσμου, 4 θέσεις ψηλότερα από το σημερινό της career high.

Με κατάκτηση του τίτλου, δυο ακόμα νίκες δηλαδή στο Παρίσι, θα καταφέρει στην αρχή της εβδομάδας να γίνει η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια στην ιστορία της WTA που θα μπει στο Top 10 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού θα εξασφαλίσει άνοδο 9 θέσεων και θα βρεθεί στο Νο.9 του κόσμου.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots