ΤΡΟΜΕΡΗ ΣΑΚΚΑΡΗ! Εκθρόνισε Swiatek και δεν έχει όρια στο Παρίσι! (vids)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Jimmie48 / WTA
tn team Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2021 - 16:02

Η Μαρία Σάκκαρη είναι στα ημιτελικά του Roland Garros! Στον σημαντικότερο αγώνα της καριέρας της έως τώρα, η Ελληνίδα τενίστρια όχι απλά δεν έδειξε νευρικότητα, αλλά κυριάρχησε στο γήπεδο, για να "εκθρονίσει" τη -μέχρι πρότινος ασταμάτητη- Iga Swiatek!

Δεν υπάρχουν όρια για τη Μαρία Σάκκαρη στο Παρίσι! Στον πρώτο της προημιτελικό σε μια Grand Slam διοργάνωση, η 25χρονη Ελληνίδα τενίστρια ήταν καταπληκτική, επιβλήθηκε της Iga Swiatek με 6-4, 6-4 και πήρε μια ακόμα ιστορική πρόκριση για τα ημιτελικά του Roland Garros.

Κάθε μέρα ανεβάζει και πιο ψηλά τον πήχη η Σάκκαρη, η οποία θα γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα παίξει σε ημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης στην ιστορία της Open era και η πρώτη μετά από 96 χρόνια και την Ελένη Κοντοστάυλου από το 1925, που θα παίξει στα ημιτελικά του Roland Garros.

Αύριο (18:00GR, ERT), θα αντιμετωπίσει την Barbora Krejcikova για μια θέση στον τελικό, για μια ακόμα ιστορική πρόκριση, που μπορεί να την κάνει την πρώτη Ελληνίδα που θα φτάσει σε τελικό Grand Slam διοργάνωσης στη συνολική ιστορία του αθλήματος, καθώς και την πρώτη εκπρόσωπο της χώρας μας σε άνδρες και γυναίκες που θα καταφέρει κάτι τέτοιο!

Δείτε τα highlights του αγώνα

Η Σάκκαρη τελείωσε τον αγώνα της με 26 winners και 24 αβίαστα λάθη, ενώ κατάφερε να βγάλει και εκτός ρυθμού τη Swiatek με το εκπληκτικό παιχνίδι της, με την 20χρονη Πολωνή να έχει 17 winners και 25 αβίαστα λάθη.

Το σπουδαιότερο ίσως επίτευγμα της Σάκκαρη στο γήπεδο σήμερα, ήταν πως πνευματικά παρέμεινε πολύ ισχυρή, από τον πρώτο έως τον τελευταίο πόντο. Δεν είχε ιδανικό ξεκίνημα, έμεινε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά, όμως κατάφερε σύντομα να ισοφαρίσει σε 2-2 και να δείξει από νωρίς πως δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία για την περσινή πρωταθλήτρια.

Στα επόμενα game η Swiatek κατάφερνε να διατηρηθεί μπροστά χάρη στο σερβίς της, αλλά στο 9ο game έκανε νέο break η Σάκκαρη, για να πάρει το πρώτο της προβάδισμα στο ματς και το μεγαλύτερο που είχε οποιαδήποτε παίκτρια έως τότε, αφού της έδωσε την ευκαιρία να σερβίρει για την κατάκτηση του σετ και το 6-4.

Στο 2ο σετ ήταν ακόμα καλύτερη η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που έκανε break στο ξεκίνημα για το 2-0. Η Swiatek προσπάθησε να "σπάσει" τον ρυθμό της, παίρνοντας ένα ιατρικό τάιμ άουτ για μια ενόχληση που είχε ψηλά στο δεξί της πόδι, όμως δεν τα κατάφερε.

Η Σάκκαρη παρέμεινε εκεί, σέρβιρε τρομερά, δεν αντιμετώπισε ούτε ένα break point για ολόκληρο το 2ο σετ και δεν έδειξε ίχνος νευρικότητας ούτε όσο πλησίαζε τη γραμμή του τερματισμού, για να φτάσει σε αυτό το 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 35 λεπτά, στον πρώτο της αγώνα ever στο Philippe Chatrier.

Δείτε το match point του αγώνα

Στην πρώτη της συνάντηση με τη Swiatek, η Σάκκαρη δεν ήταν απλά έτοιμη για την πρωταθλήτρια του Roland Garros, αλλά πήρε και μια εμφατική νίκη απέναντί της. Η Swiatek είχε να χάσει σετ στο Παρίσι από το 2019 και η Σάκκαρη συν τοις άλλοις σταμάτησε τα σερί 11 διαδοχικών νικών και 22 διαδοχικών σετ που είχε η 20χρονη στο παρισινό major.

Το ονειρικό τουρνουά όχι μόνο συνεχίζεται για τη Μαρία, αλλά βγάζοντας εκτός ταμπλό την Swiatek, είναι πλέον και η παίκτρια με την καλύτερη θέση στην κατάταξη που παραμένει στο τουρνουά.

Στον ημιτελικό της αύριο θα αντιμετωπίσει όπως είπαμε την Barbora Krejcikova, Νο.33 στον κόσμο, ενώ στον άλλον ημιτελικό θα συναντηθούν η Anastasia Pavlyuchenkova, Νο.32, με την Tamara Zidansek, Νο.85!

Η Σάκκαρη βρίσκεται βεβαίως στο Νο.18, ενώ με τη σημερινή της νίκη εξασφάλισε και νέο career high, στο Νο.17 της WTA. Με μια νίκη ακόμα και πρόκριση στον τελικό θα ανεβεί στο Νο.14, ενώ αν φύγει από το Παρίσι με τον τίτλο θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 10, ανεβαίνοντας στο Νο.9 του κόσμου.

Διαβάστε ακόμα:

Το μήνυμα της Σάκκαρη στα Ελληνικά

Σάκκαρη: "Μεγάλες στιγμές για την Ελλάδα"

Πέμπτη στις 17:00 ο ημιτελικός της Σάκκαρη

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots