WTA
Πρωταθλήτρια στο Τσάρλεστον η Kudermetova (vid)

 
Veronika Kudermetova
Veronika Kudermetova © Volvo Car Open/Chris Smith
tn team Κυριακή, 11 Απριλίου 2021 - 23:14

H ονειρική εβδομάδα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο για τη Veronika Kudermetova, που κέρδισε την Danka Kovinic με 2-0 σετ και κατέκτησε τον τίτλο στο Τσάρλεστον, εξασφαλίζοντας και την είσοδό της στο Top 30 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η Kudermetova κυριάρχησε στον τελικό του Volvo Car Open, επικρατώντας της Kovinic με 6-4, 6-2 έπειτα από 1 ώρα και 37 λεπτά.

Η 23χρονη Ρωσίδα προηγήθηκε από την αρχή με 2-0, αλλά η Kovinic κέρδισε τα 3 επόμενα games και πέρασε μπροστά. Άμεσα όμως η Kudermetova ανέλαβε και πάλι τα ηνία, κάνοντας το break για να περάσει μπροστά με 5-3. Είχε 2 set points για το 6-3 η Ρωσίδα, αλλά τελικά έκλεισε το σετ στην 4η ευκαιρία της, στο δικό της σερβίς, για το 6-4.

Στο 2ο σετ η Kudermetova παρέμεινε η καλύτερη παίκτρια στο γήπεδο και αυτό αποτυπώθηκε με δυο συνεχόμενα break για τη Ρωσίδα στο τελικό αποτέλεσμα, καθώς κέρδισε 5 συνεχόμενα games και από το 1-2 έφτασε στο 6-2.

Η Kudermetova αγωνίστηκε για 2η φορά σε τελικό φέτος, μετά την εκπληκτική πορεία της στο 500άρι του Άμπου Ντάμπι τον περασμένο Ιανουάριο. Τότε είχε χάσει από την Aryna Sabalenka (2-6, 2-6), τώρα όμως κατάφερε να κερδίσει και τον 1ο της WTA τίτλο.

Η επιτυχία αυτή θα τη φέρει 9 θέσεις ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και θα πραγματοποιήσει την πρώτη της είσοδο στο Top 30, καθώς θα βρεθεί στο Νο.29 του κόσμου.

H Kovinic αγωνίστηκε για 3η φορά στην καριέρα της σε τελικό, 1η σε ένα 500άρι τουρνουά. Δεν κατάφερε ούτε τώρα να κερδίσει τον 1ο της τίτλο, αφού είχε χάσει και τους 2 προηγούμενους τελικούς στο Tianjin της Κίνας το 2015 και στην Κωνσταντινούπολη το 2016.

Αυτός ήταν ο 1ος τελικός πάντως για την 26χρονη Μαυροβούνια μετά από 5 χρόνια. Η πολύ καλή πορεία της θα τη φέρει στο Νο.65 της παγκόσμιας κατάταξης, 26 θέσεις ψηλότερα από αυτή την εβδομάδα.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots