WTA
Στον "θρόνο" της η Barty, νέος τραυματισμός για Andreescu (vids)

 
Στον "θρόνο" της η Barty, νέος τραυματισμός για Andreescu (vids)
Φωτογραφία: Miami Open
tn team Σάββατο, 03 Απριλίου 2021 - 21:13

H Ashleigh Barty παρέμεινε στον "θρόνο" της στο Μαϊάμι, κατακτώντας τον 2ο διαδοχικό τίτλο της, σε έναν τελικό όμως που στιγματίστηκε από τον νέο τραυματισμό της πολύ άτυχης Bianca Andreescu, που εγκατέλειψε με δάκρυα στα μάτια τον αγώνα.

H Andreescu δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τον τελικό, αντιμετωπίζοντας έντονο πόνο στον αστράγαλό της, τον οποίο γύρισε μέσα στο ματς, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει έπειτα από κάτι περισσότερο από μια ώρα και ενώ το ματς είχε ήδη μετατραπεί σε τυπική διαδικασία, αφού η Barty ήταν μπροστά με 6-3, 4-0.

Θυμίζουμε πως η Andreescu, που μόλις στα 19 της χρόνια το 2019 είχε κατακτήσει το US Open και είχε ανεβεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, ολοκλήρωσε πρόωρα εκείνη τη χρονιά εξαιτίας του τραυματισμού της στο γόνατο και δεν αγωνίστηκε καθόλου το 2020.

Η Barty από τη μεριά της έκανε έναν πολύ καθαρό αγώνα, είχε το πάνω χέρι όσο η Andreescu ήταν εντάξει, αποκτώντας γρήγορα προβάδισμα με 3-0. Η Andreescu μείωσε σε 3-2, αλλά η Αυστραλή έκανε νέο break άμεσα, "ξέφυγε" με 5-2 και ολοκλήρωσε στο 9ο game το 1ο σετ.

Στο 3ο game του 2ου σετ, η Andreescu είχε την ατυχία να τραυματίσει τον αστράγαλό της σε μια πτώση της στο court. Πήρε ιατρικό τάιμ άουτ με το που τελείωσε αυτό το game, βγήκε στο τερέν για ένα ακόμα game, ήταν όμως αδύνατο να συνεχίσει και γονάτισε ξεσπώντας σε κλάματα. 

Βρήκε τη δύναμη να πάει με χαμόγελο στο φιλέ και να συγχαρεί την Barty για το τρόπαιο, δίνοντας το χέρι της, όμως λίγο μετά η πολύ άτυχη Καναδή πήγε στο box της για να βρει παρηγοριά από την ομάδα της, παραμένοντας δακρυσμένη.

Σίγουρα κανείς δεν θέλει να κερδίζει σε έναν τελικό μ' αυτόν τον τρόπο, αλλά η Barty παραμένει δικαιότατα στο πρώτο σκαλί του βάθρου στο Μαϊάμι, αφού ήταν η καλύτερη παίκτρια γι' αυτές τις δυο εβδομάδες, κάνοντας ένα τρομερό τουρνουά.

Ήταν και μια ηχηρή δήλωση για την 24χρονη Αυστραλή, που απουσίασε για σχεδόν έναν χρόνο από τα γήπεδα μετά την έξαρση της πανδημίας, αλλά παρέμεινε στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, εξαιτίας του "παγώματος" της κατάταξης αρχικά και των αλλαγών της WTA στη συνέχεια, που προστάτευσαν τους βαθμούς της από το 2019.

Η Barty όμως απέδειξε αυτές τις ημέρες πως δεν βρίσκεται άδικα στο Νο.1 του κόσμου. Ο τίτλος αυτός ήταν ο 10ος στην καριέρα της (10-5 σε τελικούς), 4ος σε 1000άρι τουρνουά και ήδη 2ος φετινός, αφού είχε κερδίσει και ένα 500άρι στη Μελβούρνη, πριν το Australian Open.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots