WTA
Άνοιξε λογαριασμό η Tig

 
Patricia Maria Tig
Patricia Maria Tig
tennisnews team Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 - 20:25

Ακόμα μια μαμά της WTA, η Patricia Maria Tig, είχε μια φανταστική εβδομάδα και κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της, στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ καλή εβδομάδα είχε και η Eugenie Bouchard, που ξεκίνησε από τα προκριματικά την πορεία της και έφτασε μέχρι τον τελικό. 

Η Patricia Maria Tig κέρδισε τη Eugenie Bouchard έπειτα από 2,5 ώρες μιας αμφίρροπης και μεγάλης μάχης στην Κωνσταντινούπολη, με 2-6, 6-1, 7-6 (4), για να αναδειχθεί πρωταθλήτρια στο Istanbul Open.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για την 26χρονη Ρουμάνα, που σταμάτησε το τένις στο τέλος του 2017, για να αφοσιωθεί στην ανάρρωσή της από τον χρόνιο πόνο που είχε στην πλάτη, αλλά και στην οικογένειά της. Ένα χρόνο αργότερα, το Νοέμβριο του 2018, γέννησε την κόρη της, Sofia, ενώ αντιμετώπισε κι άλλους τραυματισμούς, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός WTA Tour έως και το καλοκαίρι του 2019.

Τελικά κατάφερε να επιστρέψει στο καλύτερό της επίπεδο και πριν την αναστολή του tour λόγω της πανδημίας είχε κάνει και το career high της, φτάνοντας στο Νο.80 της παγκόσμιας κατάταξης.

Μετά από δυο χαμένους τελικούς, το καλοκαίρι του 2015 στο Μπακού και το καλοκαίρι του 2019 στο Βουκουρέστι, κατάφερε αυτή την εβδομάδα να κατακτήσει και τον πρώτο της τίτλο, παρόλο που βρέθηκε πίσω με σετ από την Bouchard.

Απάντησε εμφατικά με ένα εξαιρετικό 2ο σετ η Ρουμάνα, η οποία προηγήθηκε μάλιστα με 3-0 και με 4-1 στο 3ο σετ. Η Bouchard πάλεψε, μείωσε σε 4-3 και αργότερα έσβησε 3 match points για να ισοφαρίσει με νέο break σε 5-5! Στο 12ο game η "Genie" έσβησε άλλα 3 match points, επιστρέφοντας από το 5-6, 0-40, για να κρατήσει το σερβίς της και να στείλει το 3ο σετ σε tie-break!

Η Tig έμεινε ψύχραιμη και ήταν η καλύτερη παίκτρια στο tie-break, παρά τις πολλές χαμένες ευκαιρίες που είχε νωρίτερα. Είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκειά του, καθώς "ξέφυγε" με 5-2 και με 6-3, για να αξιοποιήσει το 2ο match point της στο tie-break και το 8ο championship point της συνολικά, κάνοντας το 7-4 και σφραγίζοντας τη μεγάλη αυτή νίκη.

 

Μετά και απ' αυτή τη μεγάλη επιτυχία, η Tig θα κερδίσει 30 θέσεις στη παγκόσμια κατάταξη και θα βρεθεί αύριο στο Νο.58, βελτιώνοντας κατά 28 θέσεις το προηγούμενο career high της.

Η Eugenie Bouchard που είχε επίσης μια σπουδαία εβδομάδα και πέτυχε 6 νίκες στην Κωνσταντινούπολη, αναμένεται να κερδίσει 109 θέσεις και να σκαρφαλώσει στο Νο.163 της WTA. Αξίζει να σημειωθεί πως η 26χρονη Καναδή προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό από τον Μάρτιο του 2016, ωστόσο το ρεκόρ της ως φιναλίστ έγινε ακόμα πιο αρνητικό, έχοντας πλέον ηττηθεί στους 6 από τους 7 τελικούς που έχει παίξει.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots