WTA
1ος τίτλος για τη Sorribes Tormo (vid)

 
Sara Sorribes Tormo
Sara Sorribes Tormo © ImagenShop - Abierto Zapopan
tn team Κυριακή, 14 Μαρτίου 2021 - 11:50

Τον πρώτο της WTA τίτλο κατέκτησε η Sara Sorribes Tormo, η οποία κέρδισε στον τελικό του Abierto Zapopan στο Μεξικό την Eugenie Bouchard με 2-0 σετ. Αυτός ήταν ο 6ος διαδοχικός χαμένος τελικός για την Bouchard.

Η 24χρονη Sorribes Tormo επιβλήθηκε στον τελικό του Abierto Zapopan στη Γουαδαλαχάρα της Bouchard με 6-2, 7-5 και κατέκτησε τον πρώτο της WTA τίτλο.

Αυτός ήταν και ο πρώτος τελικός που αγωνίστηκε στο tour η Ισπανίδα, η οποία μέχρι τώρα είχε δώσει τον σημαντικότερο τελικό της στο Bol της Κροατίας τον Ιούνιο του 2019, τουρνουά της κατηγορίας WTA 125K series.

Η Sorribes Tormo κέρδισε 3 πολύ αμφίρροπα games στη σειρά, για να προηγηθεί με 3-1 στο 1ο σετ. Πρώτα έσβησε break point για να ισοφαρίσει σε 1-1, στη συνέχεια "έσπασε" στην 3η της ευκαιρία στο game το σερβίς της Bouchard και στο 4ο game επέστρεψε από το 0-40 και έσωσε συνολικά 4 break points, για να κρατήσει ξανά το σερβίς της για το 3-1.

Στο 6ο game έσωσε ακόμα 2 break points η Ισπανίδα, για να κρατήσει και αυτή τη φορά το σερβίς της και να φτάσει στο 4-2, ενώ στο επόμενο game έκανε και το double break, για να κλείσει τελικά το σετ με αυτό το 6-2, που σίγουρα διαστρεβλώνει την εικόνα του σετ.

Και στο 2ο σετ η Sorribes Tormo προηγήθηκε με 3-1, παραμένοντας καλύτερη και πιο αποτελεσματική σε κάθε κρίσιμο σημείο, όμως αυτό άλλαξε για τα επόμενα λεπτά. Αφού έσβησε game point για το 4-2 της Ισπανίδας και έκανε ένα break μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες, η Bouchard ισοφάρισε σε 3-3 και ξεκίνησε ένα σερί, κερδίζοντας 8 πόντους στη σειρά για να περάσει μπροστά με 5-3!

Είχε κάνει όμως τη μισή δουλειά για να επιστρέψει, αφού δεν μπόρεσε να κλείσει το σετ. Η Sorribes Tormo βρήκε νέο break για το 5-4 και κράτησε και το σερβίς της στο επίσης αμφίρροπο 10ο game, για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να βγει από τη δύσκολη θέση. Η πίεση πέρασε ξανά στους ώμους της Bouchard, που κέρδισε μόνο έναν πόντο μετά απ' αυτό. H Sorribes Tormo έκανε νέο break με love για το 6-5 και κράτησε το σερβίς της με 15 στο 12ο game, για να πάρει το 2ο σετ με 7-5 και να ολοκληρώσει τη νίκη της, έπειτα από 1 ώρα και 55 λεπτά μάχης.

"Είμαι περήφανη για όλα. Είμαι περήφανη με τον τρόπο που διαχειρίστηκα τα συναισθήματά μου, δεν είναι εύκολο να παίζεις τον πρώτο σου τελικό. Είμαι χαρούμενη με τον τρόπο που αγωνίστηκα εδώ, με την προσαρμογή μου στο υψόμετρο, με τα πάντα. Είμαι πολύ χαρούμενη", είπε μετά τον αγώνα η Sorribes Tormo.

Μετά και την μεγάλη εβδομάδα της στη Γουαδαλαχάρα, η Sorribes Tormo αναμένεται να κερδίσει 14 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να βρεθεί στο Νο.57 του κόσμου, βελτιώνοντας το προηγούμενο career high της κατά 5 θέσεις.

Σημαντική άνοδο θα έχει και η Eugenie Bouchard, που μόλις 2 εβδομάδες πριν έγινε 27. Η "Genie" θα κερδίσει 28 θέσεις και θα ανεβεί στο Νο.116 του κόσμου. Θυμίζουμε πως στο παρελθόν έχει φτάσει και στο Νο.5, μετά από την απίθανη χρονιά που είχε κάνει το 2014, στα 20 της μόλις χρόνια, παίζοντας στον τελικό του Wimbledon και στους ημιτελικούς στο Australian Open και στο Roland Garros μέσα σε διάστημα 7 μηνών.

Αυτά ανήκουν στο παρελθόν και παρότι είχε μια καλή εβδομάδα και μια καλή ευκαιρία να επιστρέψει στους τίτλους από τον Μάιο του 2014, όταν είχε κερδίσει τον μοναδικό της τίτλο στο Nuremberg Cup της Γερμανίας, έχασε τον 6ο της συνεχόμενο τελικό, με τους 4 τελευταίους μάλιστα να είναι σε τουρνουά της κατηγορίας WTA 250 (ή International παλιότερα). Το συνολικό ρεκόρ της νικών-ηττών σε τελικούς έγινε 1-7.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots