WTA
"Σίφουνας" Simona στην 4άδα! (vids)

 
tennisnews team Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 - 19:32

Simona Halep
H Simona Halep συνέτριψε με 6-2, 6-0 τη Magdalena Frech και εξασφάλισε την παρουσία της στους ημιτελικούς για 3ο συνεχόμενο τουρνουά στο tour, ενώ έφτασε και τις 12 νίκες στις τελευταίες 13 αναμετρήσεις της.

Μπορεί για σχεδόν 6 μήνες να μην είχε αγώνα στα πόδια της, ωστόσο η Halep ξεπέρασε έστω και δύσκολα τα πρώτα της εμπόδια στην Πράγα, κερδίζοντας στα τρια σετ τις Polona Hercog και Barbora Krejcikova, για να φτάσει σήμερα στην πιο άνετη νίκη της μέχρι στιγμής στην εβδομάδα, συντρίβοντας με 6-2, 6-0 τη Magdalena Frech.

Η κορυφαία παίκτρια του ταμπλό ήταν σαρωτική και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στην Πολωνή lucky loser, κερδίζοντας τους 20 από τους 29 πόντους στα πρώτα της σερβίς, κάνοντας 6 φορές break στο σερβίς της και φτάνοντας στη νίκη αυτή σε κάτι λιγότερο από μια ώρα.

Αυτή ήταν η 7η διαδοχική νίκη στο tour για τη Halep, που πριν σταματήσουν τα τουρνουά λόγω του κορωνοϊού, είχε κατακτήσει το Dubai Tennis Championships στο Ντουμπάι. Από τον Φεβρουάριο δεν αγωνίστηκε καθόλου, ούτε σε τουρνουά επίδειξης.

Έφτασε επίσης τις 12 νίκες στις 13 τελευταίες αναμετρήσεις της για το tour και συνολικά στη φετινή σεζόν μετράει 13 νίκες σε 15 αγώνες.

Η 28χρονη Ρουμάνα, Νο.2 στην παγκόσμια κατάταξη, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τη νικήτρια της αναμέτρησης της Irina-Camelia Begu με τη Sara Sorribes Tormo.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα αναμετρηθούν Elise Mertens και Kristyna Pliskova. Η Mertens απέκλεισε δύσκολα την Eugenie Bouchard με 6-4, 1-6, 6-4, ενώ η Pliskova έχανε με 2-5 από την Ana Bogdan στο 1ο σετ, ωστόσο η Ρουμάνα στάθηκε άτυχη και εγκατέλειψε με τραυματισμό, δείχνοντας να έχει πρόβλημα στο αριστερό της πόδι.

Φωτογραφία: WTA / Jimmie48