WTA
Σάκκαρη: "Στόχος η Zhuhai"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Φωτογραφία: tennisnews.gr
tennisnews team Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου 2019 - 0:26

Βρήκαμε τη Μαρία Σάκκαρη στο ΤΑΤΟΪ Club, όπου προετοιμάστηκε για το τελευταίο κομμάτι της σεζόν, μια ημέρα πριν την αναχώρησή της για την Κίνα.

Η Μαρία προπονήθηκε αυτές τις 3 ημέρες στην Αθήνα, στα πλαίσια της προετοιμασίας της για την ασιατική περιοδεία της, που είναι το τελευταίο κομμάτι της σεζόν. Αύριο θα αναχωρήσει για τη Σεούλ της Νότιας Κορέας, όπου θα αγωνιστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

"Ήταν μικρή προετοιμασία, αλλά ήταν καλά. Ξεκουράστηκα 3 μέρες, είχα ένα θέμα με τον καρπό μου, το ξεπερνάω και είμαι εντάξει, για να φεύγω αύριο είμαι εντάξει."

Πριν λίγες εβδομάδες, η Μαρία πανηγύρισε με ένα μικρό χορευτικό τον πολύ εντυπωσιακό πόντο που πέτυχε επί της Camila Giorgi στο US Open. Όπως μας είπε, ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, αλλά μπορούμε να περιμένουμε περισσότερους τέτοιους πανηγυρισμούς στο μέλλον.

"Μου βγήκε αυθόρμητα τελείως, δεν το σκέφτηκα καν. Δεν έχω προετοιμάσει τι θα κάνω μετά, αλλά θέλω να το σκεφτώ. Δε θα σας απογοητεύσω αυτό είναι το μόνο σίγουρο (γέλια)! Το 'χω, δεν είμαι κακή στους χορούς, στους παραδοσιακούς χορούς έσερνα πρώτη το χορό στο σχολείο!"

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα των ανδρών και το Group III του Davis Cup, που φιλοξενείται αυτές τις ημέρες στο Τατόι, η Μαρία δηλώνει αισιόδοξη: "Πιστεύω πως θα περάσουν τα παιδιά και πρώτοι. Αύριο θα είναι δύσκολο με Πολωνία, αλλά τα παιδιά παίζουν καλά."

Πέρσι τον Απρίλιο ήταν η Εθνική ομάδα γυναικών που αγωνιζόταν στο Τατόι, πετυχαίνοντας μαζί με τη Μαρία στη σύνθεσή της την άνοδο στην 1η κατηγορία του Fed Cup.

"Όταν ερχόμουν εδώ και έβλεπα την προετοιμασία των παιδιών, μου ήρθαν πολύ στο μυαλό μου, ήταν πολύ ωραίες στιγμές."

Τέλος, η Μαρία μίλησε και για το κοντινό μέλλον, εξηγώντας πως ο μεγαλύτερος στόχος της για το τέλος της χρονιάς είναι να μπει στο WTA Elite Trophy που γίνεται στη Zhuhai της Κίνας, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο βάζει πίεση στον εαυτό της.

"Νιώθω πολύ καλά το σώμα μου, τώρα που προετοιμάζομαι αυτές τις μέρες με τον Γιώργο (σ.σ. Γιώργος Παναγιωτόπουλος, ο γυμναστής της), αισθάνομαι πολύ δυνατή και πολύ γρήγορη, πολύ εκρηκτική και τα χτυπήματά μου για μόνο 3 μέρες που κάνω προπόνηση είναι πολύ καλά. Το πάω χαλαρά, δε βάζω πίεση στον εαυτό μου. Στόχος μου είναι το Zhuhai, αλλά και να μην το καταφέρω δεν έγινε τίποτα."

Στο WTA Elite Trophy, που γίνεται στο τέλος της χρονιάς (22-27 Οκτωβρίου), συμμετέχουν οι 12 καλύτερες παίκτριες της χρονιάς που δε θα αγωνιστούν στο WTA Finals, δηλαδή αυτές που θα τερματίσουν από το Νο. 9 έως το Νο. 20 στο WTA Race για το 2019. 

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots