WTA
Η Μαρία Σάκκαρη και η... κουτσουλιά που της έφερε τύχη

 
Η Μαρία Σάκκαρη και η... κουτσουλιά που της έφερε τύχη
Η Μαρία Σάκκαρη και η... κουτσουλιά που της έφερε τύχη
tennisnews team Τρίτη, 14 Μαϊος 2019 - 22:09

Μια απίστευτη ιστορία, στην πιο... ελληνική συνέντευξη που έδωσε ποτέ η Μαρία Σάκκαρη σε ξένο μέσο.

Πριν μερικές ημέρες, η Μαρία Σάκκαρη κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας της στο Morocco Open του Ραμπάτ. Στους τρεις τελευταίους αγώνες της, είχε κερδίσει τις Elise Mertens, Alison Van Uytvanck και Johanna Konta.

"Ήταν μια πολύ συναισθηματικά φορτισμένη εβδομάδα. Ο πρώτος τίτλος πάντα είναι ξεχωριστός, οπουδήποτε και αν είναι. Ένιωσα υπέροχα. Είχα πολλούς δύσκολους αγώνες. Ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει", δήλωσε ο Σάκκαρη, στο WTA Insider.

Η 23χρονη Μαρία, έγινε η πρώτη Ελληνίδα τενίστρια μετά από 11 χρόνια που κέρδισε WTA τίτλο. Η προηγούμενη ήταν φυσικά η Λένα Δανιηλίδου, η οποία κατέκτησε τον τελευταίο από τους 5 τίτλους της στο Χόμπαρτ της Αυστραλίας, τον Ιανουάριο του 2008.

Η χωμάτινη σεζόν άλλαξε την πορεία της Μαρίας στο 2019. Έκανε μια κακή σεζόν, αλλά στο Charleston τον Απρίλιο πανηγύρισε την πρώτη της μεγάλη νίκη φέτος, απέναντι στην Kiki Bertens, για να προκριθεί στα προημιτελικά του Volvo Car Open.

"Ξέρουμε πως είναι το τένις. Δεν μπορείς πάντα να κερδίζεις. Μπορεί να έχεις δυο, τρεις, τέσσερις ή και πέντε εβδομάδες με διαδοχικές ήττες στον 1ο γύρο, όπως συνέβη σε μένα φέτος. Φυσικά και ήμουν πολύ απογοητευμένη, όμως ο Tom (Hill), η μητέρα μου, όλη η ομάδα, ήταν κοντά μου. Με βοήθησαν να το ξεπεράσω πολύ γρήγορα. Μετά την ήττα μου στην Κωνσταντινούπολη, είχα δύσκολες μέρες στην προπόνηση και εκείνοι με βοήθησαν να επανέλθω στο σωστό δρόμο. Η νοοτροπία μου ήταν να συνεχίσω να παλεύω και το τένις μου θα βελτιωνόταν όσο βρισκόμουν στο court. Οπότε νομίζω πως συνέβη αυτό."

Η Σάκκαρη στάθηκε ξεχωριστά στο ρόλο του προπονητή της, Tom Hill, που τη βοήθησε όσο κανείς άλλος στη δύσκολη περίοδο που πέρασε.

"Είναι ο πιο θετικός άνθρωπος που έχω δίπλα μου. Πάντα είναι σημαντικό να υπάρχουν άνθρωποι σαν κι αυτόν στην ομάδα μου. Κάποιες φορές ήμουν αρνητική στους αγώνες μου και ερχόταν και μου έδινε αυτή τη θετική σκέψη και με βοηθούσε να φτάσω στο θετικό αποτέλεσμα. Ήμουν στο γήπεδο και έχανα με σετ και με 2-4 στο 2ο σετ στον τελικό, αλλά ακόμα πίστευα ότι μπορούσα να κερδίσω. Σκεφτόμουν πως θα κέρδιζα εκείνο το σετ με 6-4 και πως θα έπαιρνα το 3ο σετ με 6-2. Το πήρα με 6-1."

Ποτέ δεν σταματάει βεβαίως να είναι σημαντικός και ο ρόλος της μητέρας της, Αγγελικής Κανελλοπούλου, που υπήρξε και εκείνη Top 50 παίκτρια στην κατάταξη της WTA στο παρελθόν.

"Ήταν τόσο περήφανη για μένα όταν πάλευα. Μου έλεγε πως ήταν τόσο περήφανη, που δεν την ένοιαζε αν θα κέρδιζα ή αν θα έχανα από τον 1ο γύρο. Ήξερε πως ήμουν στρεσαρισμένη επειδή έκανα ήττες, έχανα πόντους στην κατάταξη και γνωρίζετε πως λειτουργεί αυτό. Μετά από μια συζήτηση που είχαμε, ξεφορτώθηκα αυτές τις σκέψεις. Δε μ' ενδιέφεραν οι βαθμοί και η κατάταξη. Αυτή ήταν η καλύτερη συμβουλή που μου έδωσε εκείνη την εβδομάδα. Τα σκέφτεσαι όλα αυτά όταν είσαι κουρασμένη και εξαντλημένη."

Μια μέρα μετά τον θρίαμβο του Ραμπάτ, η Σάκκαρη έπρεπε να βρίσκεται στο Caja Magica της Μαδρίτης και να αντιμετωπίσει την Carla Suarez Navarro για τον 1ο γύρο του Mutua Madrid Open. Παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω με 0-5 στα πρώτα λεπτά, έδωσε μάχη και σ' αυτό τον αγώνα, γνωρίζοντας τελικά την ήττα με 3-6, 3-6.

"Φτάσαμε στη Μαδρίτη τα μεσάνυκτα και κοιμήθηκα γύρω στις 3 το πρωί. Είχα έναν από τους χειρότερους ύπνους της ζωής μου, επειδή ήμουν ενθουσιασμένη με τη νίκη μου. Αλλά δε θα αντάλλαζα αυτές τις στιγμές με τίποτα. Ο πρώτος μου τίτλος είναι κάτι μοναδικό."

Η πικρή γεύση της ήττας δεν κράτησε πολύ, αφού μόλις ξεκουράστηκε και πήγε στη Ρώμη, η Σάκκαρη επέστρεψε στις επιτυχίες. Έπαιξε στα προκριματικά του Internazionali BNL d' Italia και δεν έχασε σετ από τις Vera Zvonareva και Andrea Petkovic. Σήμερα έκανε και τον καλύτερό της αγώνα στο τουρνουά μέχρι στιγμής, για να επικρατήσει της Anastasia Pavlyuchenkova με 6-1, 7-5 και να προκριθεί στις "32" καλύτερες της διοργάνωσης.

"Είναι αστείο, ένα πουλί κουτσούλησε τη τσάντα μου πριν το τουρνουά στο Ραμπάτ και σκέφτηκα πως θα μου φέρει τύχη. Δεν καθάρισα την τσάντα μου από τότε! Νομίζω πως δεν θα την πλύνω ξανά", κατέληξε η Σάκκαρη, κλείνοντας τη συνέντευξη με ένα χιουμοριστικό αλλά και αρκετά "ελληνικό" σχόλιο!

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots