Να περάσει ο επόμενος (vid)

 
Να περάσει ο επόμενος (vid)
© AELTC
tn team Δευτέρα, 03 Ιουλίου 2023 - 19:23

Στον πρώτο του επίσημο αγώνα στο γρασίδι μετά από έναν χρόνο, ο Novak Djokovic δεν είχε πρόβλημα να "καθαρίσει" τον Pedro Cachin στα 3 σετ και να συνεχίσει τα εντυπωσιακά σερί του στο Wimbledon.

Ο Djokovic είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τελικά κέρδισε τον Cachin με 6-3, 6-3 7-6 (5) στην πρεμιέρα του στο Wimbledon και στον πρώτο του αγώνα στο χορτάρι γι' αυτή τη χρονιά.

Ο 36χρονος Σέρβος, ο οποίος διεκδικεί τον 8ο τίτλο του στο Wimbledon και 5ο συνεχόμενο, έφτασε τις 29 διαδοχικές νίκες στο All England Club και 87 συνολικά σε 97 αναμετρήσεις (87-10)!

Παράλληλα, τρέχει ένα σερί 22 διαδοχικών νικών σε Grand Slam διοργανώσεις, αφού έχει κατακτήσει όποιο Slam έχει αγωνιστεί από την ίδια εποχή πέρσι, κερδίζοντας κατά σειρά το Wimbledon, το Australian Open και το Roland Garros.

Παρότι δεν έπαιξε σε κανένα τουρνουά προετοιμασίας στην grass-court season, o Djokovic δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία του τουρνουά στο Centre Court.

Είχε 45 winners και μόλις 19 αβίαστα λάθη συνολικά στο παιχνίδι, ενώ παρόλο που δέχτηκε πρώτος break και έμεινε πίσω με 1-2 στο 1ο σετ, πολύ άμεσα επανήλθε και "έσπασε" 2 φορές το σερβίς του Αργεντινού σ' αυτό το σετ και άλλες 2 στο 2ο σετ, για να τα πάρει και τα δυο με το ίδιο σκορ, 6-3.

Στο 3ο σετ o Cachin κατόρθωσε να υπερασπιστεί το σερβίς του σε όλες τις περιπτώσεις, ενώ αμφότεροι οι δυο παίκτες είχαν από δυο χαμένα break point. Το tie-break έλυσε τον γόρδιο δεσμό και εκεί ο Nole ως συνήθως ήταν αλάνθαστος, για να επιβληθεί με 7-4.

Ο Djokovic θα διεκδικήσει την Τετάρτη την 350η νίκη της καριέρας του σε Grand Slam διοργανώσεις, αντιμετωπίζοντας τον Αυστραλό Jordan Thompson, που επέστρεψε από το 0-2 σετ, για να κερδίσει τον Brandon Nakashima με 2-6, 2-6, 6-4, 7-6 (4), 6-3.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots