Κύργιος: Αναγκάστηκε να απολογηθεί στη γυναίκα που ζήτησε να αποβληθεί από το Wimbledon

 
Κύργιος: Αναγκάστηκε να απολογηθεί στη γυναίκα που ζήτησε να αποβληθεί από το Wimbledon
tn team Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022 - 14:37

Έκλεισε η περίφημη υπόθεση του Νικ Κύργιου με τη θεατή του Wimbledon την οποία είχε κατηγορήσει πως "είχε πιει 700 ποτά και ήταν μεθυσμένη", με τον Ελληνοαυστραλό τενίστα να αναγκάζεται να απολογηθεί στη γυναίκα για τους ισχυρισμούς του, ενώ δώρισε και ένα ποσό σε φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της.

Ο Κύργιος είχε κατηγορήσει την Anna Palus, όπως ονομάζεται η γυναίκα, πως ήταν μεθυσμένη και είχε πιει 700 ποτά. Αυτά ήταν τα λόγια του προς τον διαιτητή, όταν του ζήτησε να αναλάβει την υπόθεση και να ενημερώσει τον supervisor ώστε να οδηγηθεί εκτός γηπέδου η θεατής, η οποία έκανε για αρκετή ώρα φασαρία στον τελικό, όπου ο 27χρονος αντιμετώπιζε τον Novak Djokovic.

Η 32χρονη γυναίκα από την Πολωνία, δικηγόρος στο επάγγελμα, πήγε την υπόθεση δικαστικά, χαρακτηρίζοντας "αβάσιμο" τον ισχυρισμό που έγινε από τον Κύργιο εναντίον της και κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμιση. Εξήγησε πως τα λόγια του αναπαρήχθηκαν από τα ΜΜΕ και έφτασαν στα αυτιά εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας ζημιά στην ίδια, αλλά και στην οικογένειά της.

Το γραφείο Knight Temple Law, που εκπροσώπησε την Palus, ανέφερε στη σχετική ανακοίνωση για την εκδίκαση της υπόθεσης πως ο Κύργιος απολογήθηκε για το σχόλιό του στην 32χρονη, ενώ συμφώνησε να χαρίσει 20.000 λίρες σε φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής της.

"Είπα στον διαιτητή ότι μια φαν, που τώρα γνωρίζω ότι ήταν η Anna Palus, μου αποσπούσε την προσοχή κατά τη διάρκεια του αγώνα και πίστευα ότι ήταν μεθυσμένη. Δέχομαι ότι η πεποίθησή μου αυτή ήταν εσφαλμένη και της ζητώ συγγνώμη", είπε ο Κύργιος στη δήλωσή του, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε.

"Για να επανορθώσω, δώρισα 20.000 βρετανικές λίρες στο Great Ormond Street Hospital Charity, μια φιλανθρωπική οργάνωση που επέλεξε η Palus. Δεν θα σχολιάσω ξανά αυτό το θέμα", ολοκλήρωσε ο Κύργιος.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots