Στο δικαστήριο πάει τον Κύργιο η "μεθυσμένη" θεατής

 
Στο δικαστήριο πάει τον Κύργιο η "μεθυσμένη" θεατής
tn team Τρίτη, 23 Αυγούστου 2022 - 22:21

Η θεατής που ενοχλούσε τον Νικ Κύργιο στον τελικό του Wimbledon και οδηγήθηκε εκτός γηπέδου μετά από παρότρυνσή του, κινείται νομικά ενάντια στον 27χρονο Ελληνοαυστραλό, που απ' ότι φαίνεται θα έχει κι άλλο τρέξιμο με δικαστήρια στο κοντινό μέλλον.

Ο Κύργιος ήταν εξοργισμένος με την θεατή που έκανε φασαρία στον τελικό με τον Novak Djokovic στο Wimbledon, την κατηγόρησε ότι ήταν μεθυσμένη και όπως χαρακτηριστικά είπε "είχε πιει 700 ποτά", ενώ μετά από παρότρυνσή του οδηγήθηκε εκτός γηπέδου, από τους άνδρες της ασφάλειας του τουρνουά.

Η Anna Palus, όπως ονομάζεται, είναι μια 32χρονη δικηγόρος από την Πολωνία, και είναι αποφασισμένη να "καθαρίσει το όνομά της" και να πάει δικαστικά την υπόθεση, όπως αναφέρει η Daily Mail.

"Την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022 παρακολούθησα τον τελικό του Wimbledon με τη μητέρα μου. Ήταν ένα ματς που περιμέναμε με ανυπομονησία για αρκετό καιρό. Κατά τη διάρκεια του τελικού, ο Νικ Κύργιος έκανε ένα απερίσκεπτο και εντελώς αβάσιμο ισχυρισμό εναντίον μου. Όχι μόνο μου προκάλεσε σημαντική ζημιά εκείνη τη μέρα, με αποτέλεσμα τον προσωρινό μου αποκλεισμό από το γήπεδο, αλλά ο ψευδής ισχυρισμός του κ. Κύργιου μεταδόθηκε και διαβάστηκε από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας μεγάλη ζημιά σε μένα και στην οικογένειά μου", έγραψε στην ανακοίνωσή της η Palus.

"Δεν είμαι φιλόδικη, αλλά μετά από πολλή σκέψη κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν έχω άλλη εναλλακτική από το να δώσω εντολή στους δικηγόρους μου για να κινήσουν διαδικασία συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του κ. Κύργιου, προκειμένου να καθαρίσει το όνομά μου.

Η ανάγκη δικαίωσης και αποτροπής επανάληψης του ισχυρισμού είναι οι μόνοι λόγοι για τη λήψη νομικών μέτρων. Τυχόν ζημιές που θα ανακτηθούν θα δοθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς. Δεδομένου του υφιστάμενου ισχυρισμού, δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω περαιτέρω τα γεγονότα της εν λόγω ημέρας. Ελπίζω ότι ο κ. Κύργιος θα αναλογιστεί τη ζημιά που προκάλεσε σε εμένα και την οικογένειά μου και να δώσει μια άμεση λύση σε αυτό το θέμα", συμπλήρωσε.

Αυτό δεν είναι το μόνο δικαστικό μπλέξιμο που τρέχει αυτή την περίοδο κατά του Κύργιου, ο οποίος αυτές τις μέρες αντιμετωπίζει και την κατηγορία για κακοποίηση προς την πρώην σύντροφό του, Chiara Passari, από το αυστραλιανό δικαστήριο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots