Για πρώτη φορά στους "16" ο Rublev (vid)

 
Andrey Rublev
Andrey Rublev © AELTC
tn team Παρασκευή, 02 Ιουλίου 2021 - 16:19

O Andrey Rublev έφτασε τις 35 νίκες στη φετινή χρονιά και προκρίθηκε για 1η φορά στους "16" του Wimbledon, κερδίζοντας σε έναν πολύ ποιοτικό αγώνα τον Fabio Fognini.

Ο Andrey Rublev δεν είχε καθόλου εύκολη αποστολή στον 3ο γύρο του Wimbledon, αντιμετωπίζοντας έναν πολύ καλό Fabio Fognini, του οποίου κατάφερε τελικά να κάμψει την αντίσταση στα 4 σετ, με 6-3, 5-7, 6-4, 6-2.

Για τα πρώτα 3 σετ ήταν ένας πολύ αμφίρροπος αγώνας, που θα μπορούσε να φέρει το προβάδισμα στον οποιονδήποτε. O Rublev κατάφερε να επικρατήσει στις κρίσιμες στιγμές του 1ου σετ, στο οποίο έσβησε συνολικά 4 break points, από 2 σε 3ο (2-1) και 5ο game (3-2).

Και ο Fognini έσβησε 5 break points, όλα στο 6ο game (3-3), αλλά στην 7η ευκαιρία του ο Rublev έκανε τελικά το break και πέρασε μπροστά με 5-3. Στη συνέχεια σέρβιρε με επιτυχία για το 6-3 και λίγο μετά έκανε νέο break, που του έδωσε το πάνω χέρι και στο 3-1 του 2ου σετ.

Ο Fognini ανέβασε κατακόρυφα το επίπεδό του και είχε ένα φανταστικό διάστημα στο ματς, για να ανατρέψει το 2ο σετ από το 2-4 στο 7-5, να κερδίσει δηλαδή τα 5 από τα 6 τελευταία games του.

Μάλιστα ο Ιταλός έδειχνε ικανός για να κάνει τη ζημιά και στο 3ο σετ, ασκώντας πίεση στο σερβίς του Rublev στο 4ο game, o Ρώσος όμως άντεξε και στο αμέσως επόμενο game έκανε εκείνος το break, για να προηγηθεί με 3-2. Αργότερα δυσκολεύτηκε ξανά στο σερβίς του o Rublev, αλλά έσβησε ένα break point στο 10ο game και υπερασπίστηκε το σερβίς του για να κάνει το 6-4 και να ανακτήσει το πάνω χέρι στο ματς.

Δεν έμεινε για πολύ περισσότερο στη θέση του διεκδικητή της πρόκρισης ο Fognini, με ένα καταστροφικό 10λεπτο στο 4ο σετ να του στερεί κάθε ελπίδα. Συγκεκριμένα, ο Rublev έκανε το break για το 2-1, στο επόμενο game o Fognini έχασε break back point και ο Ρώσος έκανε δεύτερο break στη συνέχεια, για να βρεθεί μπροστά με 4-1. Κράτησε τα 2 επόμενα service games του ο Rublev και έφτασε σ' αυτό το φαινομενικά άνετο 6-2.

Αυτή ήταν η 35η νίκη του Rublev στη φετινή σεζόν (35-10). Θυμίζουμε πως είναι δεύτερος στη σχετική λίστα, πίσω μόνο από τον Στέφανο Τσιτσιπά που έχει 39 νίκες (39-10).

Το Wimbledon ήταν το μοναδικό Grand Slam στο οποίο ο Ρώσος δεν είχε προκριθεί στη 16άδα και τώρα το έκανε και αυτό, ενώ παραμένει το μοναδικό Slam που δεν έχει προημιτελικό, κάτι που θα προσπαθήσει να αλλάξει τη Δευτέρα, όταν και θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Diego Schwartzman και Marton Fucsovics για τον 4ο γύρο.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots