Κυριαρχικός Nole - 47 GS ημιτελικοί! (vids)

 
Κυριαρχικός Nole - 47 GS ημιτελικοί! (vids)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 23:35

O Novak Djokovic πραγματοποίησε μια επιβλητική εμφάνιση απέναντι στον Taylor Fritz, τον κέρδισε εύκολα για 8η φορά σε ισάριθμες αναμετρήσεις και έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία με 47 προκρίσεις σε ημιτελικούς Grand Slam διοργανώσεων.

Ο Djokovic επιβλήθηκε του Fritz με 6-1, 6-4, 6-4 σε 2 ώρες και 34 λεπτά αγώνα στο Arthur Ashe Stadium, για να πάρει το πρώτο εισιτήριο για τους ημιτελικούς του US Open.

Θα είναι ο 47ος ημιτελικός σε Grand Slam για τον μοναδικό Djokovic, που ξεπέρασε το ρεκόρ των 46 ημιτελικών του Roger Federer και δεν μοιράζεται πια το συγκεκριμένο ρεκόρ. Το πέτυχε μάλιστα έχοντας συμμετοχή σε 72 Grand Slam τουρνουά, 9 λιγότερα από τον Ελβετό (81).

Ο Djokovic κυριάρχησε στο ματς "πνίγοντας" τον Fritz στο δυνατό του όπλο, το σερβίς, αφού κατάφερε να το "σπάσει" 6 φορές. Πήρε από νωρίς ένα προβάδισμα με 6-1, 3-1 και διατήρησε τον έλεγχο έως το τέλος του 2ου σετ, με τον Fritz να καταφέρνει πάντως να διατηρεί τη διαφορά στο ένα break.

Το 3ο σετ ήταν το πιο κλειστό της αναμέτρησης, με τον Djokovic να βρίσκει πάντως λύση και σ' αυτό, κάνοντας break στο 9ο game για το υπέρ του 5-4. Ήταν το 2ο διαδοχικό break του, αφού νωρίτερα είχε προηγηθεί με 4-3, αλλά ο Fritz τον ισοφάρισε σε 4-4. Σέρβιρε για το ματς ο Σέρβος στο 10ο game, με τον Αμερικανό να έχει νέο break point για το 5-5, αλλά να μην τα καταφέρνει.

Ήταν η 8η νίκη του Djokovic σε ισάριθμες αναμετρήσεις κόντρα στον Fritz (8-0), καθώς και η 25η φετινή νίκη του Σέρβου, σε 26 αναμετρήσεις Grand Slam (25-1). Μόνο από τον Carlos Alcaraz έχει χάσει, στον τελικό του Wimbledon.

Όλο και περισσότερο πλησιάζει στον 24ο Grand Slam τίτλο του ο Nole, που θα παίξει με ακόμη έναν Αμερικανό στα ημιτελικά, το νικητή της αναμέτρησης του Frances Tiafoe με τον Ben Shelton.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots