Έπαιξε σαν Νο.1! (vid)

 
Έπαιξε σαν Νο.1! (vid)
© Jimmie48 / WTA
tn team Τρίτη, 05 Σεπτεμβρίου 2023 - 6:04

Στον πρώτο της αγώνα με τη γνώση πως θα είναι το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, η Aryna Sabalenka ήταν Νο.1 και στο γήπεδο, συντρίβοντας με 6-1, 6-3 την Daria Kasatkina μέσα σε 75 λεπτά!

Στην εντυπωσιακή της αναμέτρηση, η 25χρονη Λευκορωσίδα πέτυχε 31 winners και έκανε 23 αβίαστα λάθη, ενώ "έσπασε" 7 φορές το σερβίς της αντίπαλής της.

Παρότι στο δικό της σερβίς δεν είχε τα ποσοστά που θα ήθελε, έχοντας φυσικά απέναντί της και μια από τις καλύτερες receivers στο tour, αυτό δεν την εμπόδισε να φτάσει σε μια πολύ εμφατική νίκη μέσα σε 1 ώρα και 15 λεπτά.

Στο 1ο σετ έχασε μόνο ένα game και το έκλεισε σε λιγότερο από μισή ώρα, ενώ στο 2ο προηγήθηκε από νωρίς με break στο 3-1 και έκτοτε η Kasatkina δεν μπόρεσε να επιστρέψει ποτέ, παρότι κράτησε τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα.

Η Sabalenka παίζει από χθες με έναν στόχο λιγότερο, αφού έμαθε πως θα είναι στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης την ερχόμενη Δευτέρα ό,τι και να συμβεί, καθώς η Iga Swiatek αποκλείστηκε στον 4ο γύρο του US Open.

Παρόλα αυτά η Λευκορωσίδα θέλει πολύ και τον 2ο στόχο, που είναι φυσικά ο τίτλος στη Νέα Υόρκη. Αυτό δήλωσε και μετά τον αγώνα, λέγοντας πως δεν ήθελε να πάρει μ' αυτόν τον τρόπο το Νο.1 από την Πολωνή.

Όπως και να 'χει, θα διεκδικήσει αυτό το τρόπαιο χωρίς τη Swiatek στην άλλη μεριά του ταμπλό και χωρίς κάποια άλλη Top 5 παίκτρια, αφού είναι η μοναδική από την πρώτη 5άδα που συνεχίζει στο τουρνουά. Στα προημιτελικά θα αναμετρηθεί με την Qinwen Zheng, που απέκλεισε νωρίτερα τη Νο.5 του ταμπλό και περσινή φιναλίστ, Ons Jabeur.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots