Επέστρεψε στην 8άδα ο Tiafoe (vid)

 
Επέστρεψε στην 8άδα ο Tiafoe (vid)
© Garrett Ellwood / USTA
tn team Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2023 - 0:53

Ο Frances Tiafoe επικράτησε εύκολα του Rinky Hijikata με 3-0 σετ και εξασφάλισε τη συμμετοχή ενός τουλάχιστον Αμερικανού στα ημιτελικά του US Open.

Ο Tiafoe κέρδισε σε λιγότερο από 2 ώρες τον Hijikata με 6-4, 6-1, 6-4 και πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τα προημιτελικά του US Open, όπου νωρίτερα είχε προκριθεί και ο Ben Shelton, με τον οποίο θα αναμετρηθεί για μια θέση στην 4άδα.

Δεν αντιμετώπισε προβλήματα ο Tiafoe, που τελείωσε το ματς με 15 άσους και 27 winners, ενώ υπέπεσε και σε 22 αβίαστα λάθη.

Αφού έλυσε το "γόρδιο δεσμό" κάνοντας το πρώτο break στο 9ο game του 1ου σετ για το 5-4, ο Tiafoe είχε σε όλο το υπόλοιπο ματς απόλυτο έλεγχο. Στο 2ο σετ "έσπασε" από το 1ο game το σερβίς του Αυστραλού και τελικά έκανε άλλα 2 break για να το κερδίσει με 6-1, ενώ στο 3ο σετ, παρότι δέχτηκε 2 break, δεν έχασε ποτέ το προβάδισμα και τελικά με το 3ο δικό του break διαμόρφωσε το τελικό 6-4 και "επισφράγισε" την πρόκριση.

Θα είναι ο 2ος συνεχόμενος προημιτελικός για τον Tiafoe στη Νέα Υόρκη, αφού ήταν ημιφιναλίστ πέρσι στο Grand Slam της πατρίδας του. Συνολικά θα είναι ο 3ος του προημιτελικός σε ένα Grand Slam.

Για 1η φορά στην καριέρα του θα συναντήσει τον 20χρονο Shelton και θα είναι στο σημαντικότερο ματς στην καριέρα του νεαρού Αμερικανού και σε ένα από τα σημαντικότερα δικά του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots