Επιστρέφει σε GS προημιτελικό μετά από 14 χρόνια η Cirstea! (vid)

 
Επιστρέφει σε GS προημιτελικό μετά από 14 χρόνια η Cirstea! (vid)
© USTA
tn team Κυριακή, 03 Σεπτεμβρίου 2023 - 22:28

H Sorana Cirstea απέκλεισε και την Belinda Bencic από το US Open και προκρίθηκε στον σημαντικότερο προημιτελικό της καριέρας της από το 2009!

H Cirstea πανηγύρισε μια πολύ καλή νίκη επί της Bencic με 6-3, 6-3 και εξασφάλισε την παρουσία της στους προημιτελικούς του US Open.

Θα είναι μόλις η 2η παρουσία της 33χρονης Ρουμάνας σε προημιτελικό Grand Slam διοργάνωσης και η 1η μετά από 14 χρόνια, από το μακρινό 2009, όταν είχε φτάσει στα προημιτελικά του Roland Garros, στα 19 της χρόνια τότε.

Με 16 winners και 14 αβίαστα λάθη ολοκλήρωσε τον πολύ καλό αγώνα της η Cirstea, η οποία "έσπασε" 6 φορές το σερβίς της Bencic. Οι δυο απ' αυτές ήταν στο ξεκίνημα του ματς, για να πάρει ένα προβάδισμα με 5-0 στο 1ο σετ, κλείνοντάς το τελικά στα 9 games.

Και στο 2ο σετ πήρε ένα προβάδισμα με double break για το 4-1, αγκαλιάζοντας μέσα σε μια ώρα την πολύ μεγάλη πρόκριση. Ακολούθησε ένας "χορός" από break, με τις δυο παίκτριες να κάνουν από 2 στα επόμενα λεπτά και μέχρι το τέλος του αγώνα. Κι ενώ η Bencic μείωνε τη διαφορά στο ένα break, αδυνατούσε να κρατήσει το δικό της σερβίς κι έτσι η Cirstea έφτασε τελικά στη νίκη στο 9ο game, έπειτα από 85 λεπτά αγώνα.

Είναι μια από τις πιο συνεπείς παίκτριες, όσον αφορά τις παρουσίες της στο tour η Ρουμάνα, η οποία έχει αγωνιστεί στη Νέα Υόρκη τα 17 τελευταία χρόνια στη σειρά - 15 φορές στο κυρίως ταμπλό του US Open και 2 στα προκριματικά.

Για 1η φορά μπόρεσε να μπει στη φάση των "16" φέτος και συνδύασε με νίκη την επιτυχία αυτή, για να προκριθεί στον σημαντικότερο προημιτελικό της από το 2009. Την Τρίτη θα διεκδικήσει και την πρώτη της πρόκριση ever σε έναν Grand Slam ημιτελικό, απέναντι στη φιναλίστ του Roland Garros, Karolina Muchova. Θυμίζουμε πως η Τσέχα απέκλεισε νωρίτερα την Xinyu Wang με 2-1 σετ.

Η Cirstea θα κερδίσει τουλάχιστον 4 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη μετά το US Open και θα βρεθεί στο Νο.26, ενώ αν περάσει στα ημιτελικά θα βρεθεί στο Νο.22 ή στο Νο.23 (αναλόγως από το αν θα προχωρήσει στο τουρνουά η Qinwen Zheng). Για να βελτιώσει το career high της πάντως, που είναι το Νο.21 από το καλοκαίρι του 2013, θα χρειαστεί πρόκριση στον τελικό.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots