WTA
Έσωσε 6 m.p. η Cirstea, αποσύρθηκε η Rybakina (vid)

 
Έσωσε 6 m.p. η Cirstea, αποσύρθηκε η Rybakina (vid)
© Jimmie48 / WTA
tennisnews team Πέμπτη, 22 Φεβρουαρίου 2024 - 16:31

H Sorana Cirstea ανέτρεψε το 2-6, 1-5 και έσβησε 6 match points απέναντι στη Marketa Vondrousova, για να πάρει μια απίστευτη πρόκριση για τα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships. Εκτός τουρνουά έμεινε η Elena Rybakina.

Μια τρομερή ανατροπή πραγματοποίησε η Sorana Cirstea, η οποία βρέθηκε πίσω με 2-6, 1-5, αλλά δεν τα παράτησε, πάλεψε, έσβησε 6 match points και τελικά ανέτρεψε το 2ο σετ, για να επικρατήσει της Marketa Vondrousova με 2-6, 7-6 (1), 6-2 και να πάρει μια απίστευτη πρόκριση για τα ημιτελικά του Dubai Tennis Championships.

Η 33χρονη Ρουμάνα, η οποία παίζει το καλύτερό της τένις την τελευταία περίοδο, έσωσε τα πρώτα 2 match points στο 7ο game του 2ου σετ, θα μπορούσε δηλαδή να χάσει το παιχνίδι αυτό με 6-2, 6-1 σε κάτι παραπάνω από μια ώρα!

Κράτησε το σερβίς της για το 2-5 και στο επόμενο game έσβησε ένα match point στο σερβίς της Τσέχας, για να κάνει το break στην 4η ευκαιρία της και να μειώσει σε 3-5.

Στο επόμενο game βρέθηκε αντιμέτωπη με διπλό match point στο 3-5, 15-40, αλλά βρήκε ξανά τη λύση, υπερασπίστηκε το σερβίς της και μείωσε σε 4-5. Με νέο break από το 5-4, 30-15 ισοφάρισε σε 5-5, αλλά η Vondrousova αντέδρασε, "έσπασε" το σερβίς της Ρουμάνας και στο 12ο game είχε ένα ακόμα match point στο σερβίς της για το 7-5, το 6ο συνολικά.

Το έσωσε και αυτό η Cirstea, που έκανε ξανά break και έστειλε το επεισοδιακό 2ο σετ στο tie-break. Η Ρουμάνα στη συνέχεια έχασε μόνο έναν πόντο στο tie-break (7-1) και από εκεί και πέρα δεν υπήρχε γυρισμός για τη Vondrousova. H Cirstea πήρε από νωρίς τον έλεγχο του 3ου σετ στο 2-0 και με νέο break στο 7ο game (5-2) το κατέκτησε με 6-2, σε 2 ώρες και 41 λεπτά συνολικού παιχνιδιού.

Θα είναι ο 3ος ημιτελικός σε ένα 1000άρι για την Cirstea, που μόνο μια φορά είχε προκριθεί σε τόσο μεγάλο τελικό, στο 1000άρι του Καναδά το μακρινό 2013.

Στον αυριανό ημιτελικό θα έχει μια πολύ καλή ευκαιρία, αφού θα αντιμετωπίσει την έκπληξη της εβδομάδας, την Jasmine Paolini, που ξεπέρασε με walkover το εμπόδιο της Elena Rybakina στα προημιτελικά.

Η Rybakina, πρωταθλήτρια στο Άμπου Ντάμπι και φιναλίστ στην Ντόχα τις 2 προηγούμενες εβδομάδες, απέσυρε τη συμμετοχή της καθώς δεν ένιωθε καλά από χθες και τελικά διαγνώστηκε με γαστρεντερίτιδα.

Η Paolini, η οποία απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στον 3ο γύρο, θα παίξει για 1η φορά στην καριέρα της σε ημιτελικό WTA 1000 διοργάνωσης και θα διεκδικήσει την πρώτη της είσοδο σε έναν τελικό που δεν είναι WTA 250.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots