Σάκκαρη: "Ελπίζω να έφερα ξανά χαμόγελο στους Έλληνες" (vid)

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη Eurosport
tennisnews team Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2020 - 19:36

Μετά τη σπουδαία πρόκρισή της στον 4ο γύρο του US Open, η Μαρία Σάκκαρη αναφέρθηκε στον χθεσινό αναπάντεχο αποκλεισμό του Στέφανου Τσιτσιπά, στον εξαιρετικό αγώνα που έκανε ενάντια στην Amanda Anisimova και στην επόμενη πρόκληση που βρίσκεται μπροστά της.

Στον τελευταίο χθεσινό αγώνα του Louis Armstrong Stadium, που ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής στη Νέα Υόρκη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς σπατάλησε ένα προβάδισμα με 5-1 στο 4ο σετ και έχασε 6 match points, γνωρίζοντας έναν σοκαριστικό αποκλεισμό από τον Borna Coric. Στον πρώτο αγώνα της σημερινής ημέρας ωστόσο, η Σάκκαρη κατάφερε να πάρει μια εντυπωσιακή νίκη επί της Amanda Anisimova και να προκριθεί στις "16" καλύτερες του US Open για πρώτη φορά στην καριέρα της.

"Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που συνέβη χθες. Μπορούμε όλοι να αισθανθούμε αυτό που αισθάνεται και ο Στέφανος τώρα. Ελπίζω αυτή η νίκη να έφερε ξανά το χαμόγελο στους Έλληνες. Είμαι χαρούμενη και υπερήφανη με τον τρόπο που έπαιξα", ήταν τα πρώτα λόγια της Σάκκαρη στην on-court συνέντευξη που παραχώρησε μετά την πρόκρισή της.

Η Σάκκαρη επέστρεψε το 88% των πρώτων σερβίς της Anisimova σήμερα, ενώ γενικά έβαλε πολλές μπάλες στο γήπεδο, υποχρεώνοντας την Αμερικανίδα να ρισκάρει όλο και περισσότερο και να κάνει πολλά αβίαστα λάθη - αντίθετα με εκείνη, η Μαρία είχε μόλις 8 λάθη σε ολόκληρο το παιχνίδι.

"Δεν έκανα πολλά αβίαστα λάθη, αυτό είχα και στο μυαλό μου, να επιστρέψω πολλές μπάλες, να μην της επιτρέψω να κάνει winners, να μην της δώσω χρόνο. Το σερβίς μου ήταν καλό σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, μου έδωσε κάποιους εύκολους πόντους. Συνολικά ήταν ένα καλό ματς για μένα."

Αργότερα σήμερα, η Serena Williams θα αντιμετωπίσει τη Sloane Stephens, στο παιχνίδι από το οποίο θα προκύψει η επόμενη αντίπαλη της Μαρίας. Θυμίζουμε πως η πρωταθλήτριά μας είχε κερδίσει τη Serena πριν μερικές ημέρες για το Western & Southern Open.

"Θα παρακολουθήσω τον αγώνα από τη σουίτα που μου παραχώρησε το τουρνουά. Θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, ανεξάρτητα από το ποια θα κερδίσει. Ο αγώνας μου με τη Serena την προηγούμενη εβδομάδα μου δίνει μια ιδέα για το πως αγωνίζεται, με τη Sloane δεν έχω παίξει ξανά στο παρελθόν. Σίγουρα θα δω το παιχνίδι."

Τέλος, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια έκανε ένα σύντομο σχόλιο για την επιστροφή του tour και τη δυνατότητα που υπάρχει να δίνει ξανά αγώνες στο "bubble" της Νέας Υόρκης.

"Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη και ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ, ακόμα και αν δεν υπάρχουν fans. Δε συμφωνώ με κάποιους ανθρώπους που λένε ότι δεν είναι το ίδιο να κερδίζεις αγώνες κάτω από αυτές τις συνθήκες. Όλοι όσοι είμαστε εδώ παλεύουμε για τον τίτλο, δεν είμαστε εδώ χωρίς λόγο, οπότε είμαι ευγνώμων σε όσους έκαναν αυτό το τουρνουά πραγματικότητα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots