Τσιτσιπάς: "Ανέβαινα συνέχεια ψυχολογικά" (vid)

 
Τσιτσιπάς: "Ανέβαινα συνέχεια ψυχολογικά" (vid)
Τσιτσιπάς: "Ανέβαινα συνέχεια ψυχολογικά" (vid)
tennisnews team Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 - 23:21

Μετά και την εντυπωσιακή νίκη της πρεμιέρας του στο US Open, o Στέφανος Τσιτσιπάς είπε λίγα λόγια για τον αγώνα, ενώ μίλησε ακόμα για το γεγονός πως μετά από καιρό αντιμετώπισε έναν πιο κοντό παίκτη από τον ίδιο!

"Δεν αντιμετώπισα break point, ήμουν πολύ συνεπής με το σερβίς μου, ήμουν σε θέση να επιστρέψω πολλά σερβίς σε καλά σημεία και να φέρω τον πόντο στα μέτρα μου, να είμαι επιθετικός και να έχω καθαρή εικόνα για το τι κάνω. Κατάφερα να του ασκήσω πολλή πίεση και με εξαιτίας των πόλλών πόντων που κέρδισα από την επιστροφή μου ανέβαινα συνεχώς και ψυχολογικά. Αυτός ήταν ο πιο σημαντικός παράγοντας σ' αυτόν τον αγώνα", είπε ο Τσιτσιπάς, που κέρδισε τον Ramos-Vinolas με το επιβλητικό 6-2, 6-1, 6-1.

Την προηγούμενη εβδομάδα για το Cincinnati Masters, o Στέφανος, παρότι πολύ ψηλός και ο ίδιος, δεν αντιμετώπισε ούτε έναν κοντύτερο παίκτη στο τουρνουά, παίζοντας κατά σειρά με τους Kevin Anderson, John Isner, Reilly Opelka και Milos Raonic. Προφανώς, ο σημερινός του αγώνα ήταν διαφορετικός, έχοντας πολλά περισσότερα ράλι και πολύ πιο εύκολο έργο από την επιστροφή.

"Δεν το διάλεξα αυτό! Επέλεξα το τένις, αν ήταν θα μπορούσα να είχα επιλέξει το μπάσκετ! Είναι περίεργο να αντιμετωπίζεις τόσο ψηλούς αντιπάλους. Έψαχνα την ευκαιρία να αντιμετωπίσω έναν παίκτη σχετικά κανονικού ύψους και είχα αυτή την ευκαιρία σήμερα. Επέστρεφε αρκετές μπάλες, παίξαμε μερικά μεγάλα ράλι και ήταν θαυμάσιο που επέστρεψα σ' αυτόν τον ρυθμό."

Κλείνοντας, ο Στέφανος μίλησε για το πως περνάει ο ελεύθερος χρόνος του στο bubble: "Το δωμάτιο ψυχαγωγίας που μας παρέχουν φαίνεται να είναι διασκεδαστικό, πέρασα λίγο χρόνο εκεί, μετά το δείπνο. Έπαιξα παιχνίδια με την ομάδα μου. Επίσης βλέπω ταινίες κάποιες φορές ή δουλεύω στο laptop μου. Μου αρέσει να είμαι παραγωγικός ακόμα κι όταν δε βρίσκομαι στο court."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots