Έκλεισε την 4άδα ο Ruud (vid)

 
Έκλεισε την 4άδα ο Ruud (vid)
tn team Πέμπτη, 08 Ιουνίου 2023 - 0:13

Όπως και πέρσι, ο Casper Ruud νίκησε με 3-1 σετ τον Holger Rune στα προημιτελικά του Roland Garros και πήρε το τελευταίο εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά θα είναι στα ημιτελικά του Roland Garros o Casper Ruud, ο οποίος έκανε έναν πολύ καλό αγώνα και επιβλήθηκε του Holger Rune με 6-1, 6-2, 3-6, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 44 λεπτά στο Philippe Chatrier.

Ο Ruud, ο οποίος είχε κερδίσει και πέρσι με 3-1 σετ τον Rune στα προημιτελικά, πέτυχε 32 winners και είχε 29 αβίαστα λάθη συνολικά στο ματς, κερδίζοντας τους περισσότερους πόντους του με λάθη υπό πίεση που ασκούσε στον αντίπαλό του. Ο Rune από την πλευρά του, είχε 48 winners και 47 αβίαστα λάθη.

Στα πρώτα δυο σετ η κυριαρχία του Νορβηγού ήταν καθολική, με τον 24χρονο να παίρνει πολύ γρήγορα ένα σαφές προβάδισμα με 2-0 σετ, αφού έκανε 2 break σε κάθε σετ και έχασε ένα game στο 1ο και 2 στο 2ο.

Ο Rune χρειάστηκε να σβήσει break point στο 1ο game του 3ου σετ για να αποφύγει μια ενδεχόμενη συντριβή, ενώ στο επόμενο game έκανε και το πρώτο του break στον προημιτελικό, για να περάσει μπροστά με 2-0. Κατάφερε να διατηρήσει το προβάδισμα έως το τέλος του σετ και να το κατακτήσει με 6-3.

Ο Ruud ωστόσο ήταν ο παίκτης που έκανε το μοναδικό break στο επόμενο σετ, για να περάσει μπροστά με 3-1. Αφού επέστρεψε από το 15-40, ο Νορβηγός κράτησε το σερβίς του για το 4-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκε ξανά, απλά χρειάστηκε το 5ο του match point μέχρι να "σφραγίσει" τη νίκη, με τον Rune να σβήνει αρχικά 2 match points στο σερβίς του στο 5-2 κι έπειτα άλλα 2 στο σερβίς του αντιπάλου του στο 5-3.

Δεν απέφυγε την ήττα όμως ο 20χρονος Δανός, που έχασε για 5η φορά από τον Ruud σε 6 αναμετρήσεις (1-5). Ο Ruud πήρε και τη ρεβάνς για την πρόσφατη ήττα του από τον Rune στη Ρώμη.

Ο Ruud βελτίωσε το ρεκόρ του σε προημιτελικούς Grand Slams διοργανώσεων στο 3-0 νίκες και θέλει να κάνει το ίδιο και στους ημιτελικούς, αφού στους δυο πρώτους του major ημιτελικούς (και προημιτελικούς), που ήταν και οι δυο πέρσι, είχε περάσει και στους τελικούς, σε Roland Garros και US Open.

Αν τα καταφέρει ξανά, ο Νορβηγός θα υπερασπιστεί και όλους τους βαθμούς που είχε κερδίσει πέρσι στο Παρίσι, που σημαίνει πως θα διατηρηθεί στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, πάνω από τον Στέφανο Τσιτσιπά. Διαφορετικά, θα υποχωρήσει στο Νο.5 και ο Στέφανος θα βρεθεί στο Νο.4.

Στα ημιτελικά της Παρασκευής, ο Ruud θα αντιμετωπίσει τον περσινό ημιφιναλίστ, Alexander Zverev, που θα αναζητήσει την πρώτη του είσοδο στον τελικό του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots