Νικηφόρα επιστροφή στα Slams για τον Alcaraz (vids)

 
Carlos Alcaraz
Carlos Alcaraz © Cédric Lecocq/FFT
tn team Δευτέρα, 29 Μαϊος 2023 - 20:43

Στην πρώτη του αναμέτρηση μετά από 9 περίπου μήνες σε ένα Grand Slam, o Carlos Alcaraz δεν δυσκολεύτηκε να φτάσει στην επικράτηση με 3-0 σετ επί του qualifier Flavio Cobolli.

Πάντα κρύβει παγίδες μια πρεμιέρα απέναντι σε qualifier, o Alcaraz ωστόσο δεν υποτίμησε στιγμή τον Cobolli, τον οποίο "εξουδετέρωσε" με 6-0, 6-2, 7-5, για να πάρει σε λιγότερο από 2 ώρες την πρόκριση για τον 2ο γύρο του Roland Garros.

Ο 20χρονος Ισπανός, Νο.1 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε χάσει στις αρχές της χρονιάς το Australian Open εξαιτίας του τραυματισμού του στο γόνατο, ως εκ τούτου σήμερα έδωσε τον πρώτο του αγώνα σε ένα Slam από τον Σεπτέμβριο του 2022, όταν κατέκτησε το US Open.

Στα πρώτα δυο σετ η κυριαρχία του ήταν καθολική, με τον Ιταλό qualifier να κάνει πολύ μουδιασμένο ξεκίνημα, δικαιολογημένα, μιας και αυτή ήταν η πρώτη του αναμέτρηση στην καριέρα του σε κυρίως ταμπλό Grand Slams διοργάνωσης.

Συνειδητοποίησε ότι δεν έχει κάτι να χάσει στο 3ο σετ και έκανε μια μεγάλη προσπάθεια, κοιτάζοντας στα μάτια το Νο.1 του κόσμου. Του έδωσε μάλιστα μια σκληρή μάχη, ενώ στο 9ο game ήταν αντιμέτωπος με τριπλό match point, στο 3-5, 0-40!

Κράτησε το σερβίς του σ' αυτό το game ο Ιταλός και στο επόμενο έκανε το break back, για να ισοφαρίσει σε 5-5. Τελικά, ο Alcaraz βρήκε κι άλλο break, για να "σφραγίσει" τη νίκη του στο 12o game με 7-5, έπειτα από 1 ώρα και 57 λεπτά συνολικού αγώνα.

O Alcaraz, ο οποίος έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο περσινό Roland Garros, θα αντιμετωπίσει στον 2ο γύρο τον Ιάπωνα Taro Daniel, που συνέτριψε τον Christopher O'Connell με 6-0, 6-2, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots