"Φαβορί ο Djokovic στο Roland Garros"

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Nicolas Gouhier/FFT
tn team Τρίτη, 29 Μαρτίου 2022 - 15:56

Υπολογίζοντας όλα τα νέα δεδομένα, ο Mats Wilander θεωρεί πως ο Novak Djokovic θα έχει τον πρώτο λόγο στο φετινό Roland Garros.

Στο πρόσφατο σχόλιο που έκανε, ο πρώην πρωταθλητής του τένις και νυν σχολιαστής του Eurosport, Mats Wilander, αιτιόλογησε την άποψή του, πως ο Novak Djokovic θα είναι το μεγάλο φαβορί στο Roland Garros το ερχόμενο καλοκαίρι.

Προφανώς ο Djokovic θα είναι διψασμένος μετά την απέλασή του από την Αυστραλία, αφού θα επιστρέψει σε ένα Grand Slam μετά από αρκετούς μήνες, ενώ όπως απέδειξε και πέρσι έχει τη δυνατότητα να κερδίσει τον Rafael Nadal στο Παρίσι. Επιπλέον, ο Wilander έβαλε στην εξίσωση τον τραυματισμό του Rafa, που του χαλάει σε έναν βαθμό τα σχέδια της προετοιμασίας του.

"Ο Nadal δεν θα έχει την ιδανική προετοιμασία και αυτό κάνει αμέσως φαβορί τον Djokovic. Πιθανότατα θα παίξει ρόλο το πως θα χτίσει την αυτοπεποίθησή του στα προηγούμενα (χωμάτινα) τουρνουά, αλλά θα είναι ξεκούραστος σωματικά και πνευματικά", είπε ο Wilander.

"Θα έχει εκπληρώσει άψογα την προετοιμασία του, οπότε αυτό που χρειάζεται είναι να παίξει περισσότερους αγώνες. Αν μέχρι το Roland Garros έχει παίξει 10-15 αγώνες στο χώμα, θα είναι το μεγάλο φαβορί για να κερδίσει τον τίτλο", πρόσθεσε ο 57χρονος Σουηδός, κάτοχος 7 Grand Slam τίτλων.

Μετά τα γεγονότα της Αυστραλίας, ο Djokovic έμεινε λίγο πίσω στη μάχη των Grand Slams τίτλων, αλλά εννοείται πως βρίσκεται μέσα στο παιχνίδι και χρειάζεται έναν τίτλο για να ξεπεράσει τον Roger Federer και να ισοφαρίσει τον Nadal. Το Roland Garros θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη μάχη αυτή, καθώς είναι το τουρνουά που ο Nadal έχει τις περισσότερες πιθανότητες για να κερδίσει στο υπόλοιπο της σεζόν.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots