Ο πρόωρος πανηγυρισμός της Krejcikova και το hawk-eye που διέψευσε τον διαιτητή (vid)

 
Ο πρόωρος πανηγυρισμός της Krejcikova και το hawk-eye που διέψευσε τον διαιτητή (vid)
tn team Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021 - 22:12

Το δράμα ήταν ατελείωτο στα τελευταία λεπτά του ημιτελικού ανάμεσα στη Μαρία Σάκκαρη και στην Barbora Krejcikova και κορυφώθηκε όταν ο διαιτητής έκανε (λανθασμένα σύμφωνα με το hawk-eye) overrule σε match point της Τσέχας, που είχε πανηγυρίσει πρόωρα τη νίκη της!

Η Krejcikova είχε match point, η ψηλή μπάλα της Σάκκαρη καταλογίστηκε άουτ από τους επόπτες και η Τσέχα πανηγυρίσε τη νίκη της, όμως ο διαιτητής δε θα μπορούσε να μην κατέβει από την καρέκλα του για έναν τόσο σημαντικό πόντο. Όταν το έκανε, δεν διέκρινε κενό ανάμεσα στο σημάδι και στην baseline, εξηγώντας στην Krejcikova πως είχε βρει έστω και λίγο τη γραμμή.

Ο πόντος επαναλήφθηκε και η Σάκκαρη έσβησε αυτό το match point, η Krejcikova όμως, που ήταν πάρα πολύ δυνατή πνευματικά σήμερα, δεν έχασε την ψυχραιμία της και αργότερα στο ίδιο game πήρε αυτή τη νίκη.

Αίσθηση προκάλεσε πάντως πως η απόφαση του διαιτητή ήταν λάθος σύμφωνα με το τηλεοπτικό hawk-eye και θα μπορούσε να αποβεί μοιραία αν η Σάκκαρη κέρδιζε το game. Πρέπει πάντως να σημειωθεί, ότι ο βασικότερος λόγος που δεν χρησιμοποιείται σε όλα τα χωμάτινα τουρνουά το hawk-eye, παρά μόνο σε λίγα και σε δοκιμαστικό στάδιο για την ώρα, είναι πως δεν έχει την ίδια ακρίβεια που έχει στις άλλες επιφάνειες. Το περιθώριο λάθους είναι σχετικά μεγάλο, παρότι στην προκειμένη περίπτωση φάνηκε να δίνει ένα "καθαρό" άουτ.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots