Σάκκαρη: "Είχα σιχαθεί το τένις και το αγάπησα ξανά"

 
Μαρία Σάκκαρη
Μαρία Σάκκαρη © Clément Mahoudeau/FFT
tennisnews team Κυριακή, 06 Ιουνίου 2021 - 11:30

Η Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε πως μετά τη Ρώμη δεν ήθελε να είναι άλλο στο γήπεδο και αποφάσισε να κάνει ένα μικρό διάλειμμα από το τένις, που τη βοήθησε να πάει ανανεωμένη στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέντευξης Τύπου, μετά τον θρίαμβό της επί της Elise Mertens, η Μαρία μίλησε για τις σύντομες διακοπές που έκανε πριν πάει στο Παρίσι, εκμεταλλευόμενη την επιπλέον εβδομάδα κενού που δημιουργήθηκε, εξαιτίας της αναβολής του Roland Garros.

"Είχα σιχαθεί το τένις μετά τη Ρώμη", είπε γελώντας. "Έκανα ένα διάλειμμα και αγάπησα ξανά το άθλημα. Ο Tom (Hill) μου είπε να πάρω όσο χρόνο ήθελα και να επιστρέψω όποτε θα ήμουν έτοιμη. Δεν κράτησε πολύ, μετά από λίγες μέρες ήμουν πάλι στην προπόνηση."

Όπως αποκάλυψε, η Μαρία έκανε σύντομες διακοπές πριν πάει στο Παρίσι, εκμεταλλευόμενη και την επιπλέον εβδομάδα κενού που δημιουργήθηκε, εξαιτίας της αναβολής του τουρνουά.

"Ήμουν για 5 μέρες σε ένα νησί κοντά στην Αθήνα, στις Σπέτσες. Εκεί απλά χαλάρωνα. Δεν έκανα τίποτα. Μετά έστειλα μήνυμα στον Tom από το πουθενά και του έγραψα: 'Είμαι έτοιμη να επιστρέψω στο court, είμαι σίγουρη ότι θα τα πάω καλά από δω και πέρα'. Εκείνος είπε: 'Χαίρομαι που η παίκτριά μου επιστρέφει από την απόσυρση!' Φυσικά αστειευόταν. Μετά, όλα έγιναν πιο εύκολα. Ήρθε στην Ελλάδα και αρχίσαμε τις προπονήσεις."

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, μίλησε και για τον Tom Hill, τον προπονητή της, με τον οποίο έχουν μια εξαιρετική σχέση που λειτουργεί άψογα τα τελευταία χρόνια.

"Ο Tom με καταλαβαίνει πραγματικά, κάποιες φορές με πιέζει εκείνος να πάρω άδεια. Είναι πολύ όμορφο να έχεις έναν προπονητή που δεν κάνει το αντίθετο, επειδή μερικές φορές μπορεί να γίνω πολύ σκληρή και να του πω ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερη προπόνηση, περισσότερες ώρες. Οπότε είναι χαλαρός. Προγραμματίζω τα πάντα με τον σωστό τρόπο και πάντα κάνω ένα διάλειμμα, χρησιμοποιώ χρόνο που αποσυνδέομαι."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots