ΕΠΙΣΗΜΟ: Μια εβδομάδα πίσω το Roland Garros, αλλάζουν το καλαντάρι ATP/WTA

 
Court Philippe-Chatrier
Court Philippe-Chatrier © Clément Mahoudeau / FFT
tn team Πέμπτη, 08 Απριλίου 2021 - 10:45

Το Roland Garros ανακοίνωσε και επίσημα την αναβολή της μιας εβδομάδας για το φετινό τουρνουά, ενώ με κοινή ανακοίνωση, η ATP και η WTA προανήγγειλαν πως θα διαμορφωθεί εκ νέου το καλαντάρι, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες ημερομηνίες του.

Όπως έγινε γνωστό από χθες το βράδυ μετά και το δημοσίευμα της L'Equipe, το Roland Garros αναβλήθηκε για μια εβδομαδα. Αντί δηλαδή για τις 23 Μαΐου, θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 13 Ιουνίου.

Αυτό φυσικά δημιουργεί πονοκέφαλο στην ATP και στη WTA, αφού τα υπόλοιπα τουρνουά της χωμάτινης σεζόν αναμένονται κανονικά. Μια εβδομάδα πριν από το Roland Garros μένει κενή (24-30 Μαΐου), ενώ η δεύτερη εβδομάδα του Roland Garros συμπίπτει με την 1η εβδομάδα της σεζόν του γρασιδιού (7-13 Ιουνίου), στην οποία είναι προγραμματισμένα να γίνουν τα τουρνουά του 's-Hertogenbosch (ATP/WTA), της Στουτγκάρδης (ATP) και του Νότιγχαμ (WTA).

Με την ανακοίνωση που εξέδωσαν από κοινού, η ATP και η WTA φαίνεται πως θα αλλάξουν ξανά το καλαντάρι, προκειμένου να "δέσει" καλύτερα στις νέες ημερομηνίες του παρισινού Grand Slam.

Η κοινή ανακοίνωση της ATP και της WTA:

"Το τένις είχε ανάγκη από ένα ευέλικτο καλαντάρι τους 12 τελευταίους μήνες προκειμένου να διαχειριστεί τις προκλήσεις που φέρνει η πανδημία και αυτό συνεχίζει να ισχύει και σήμερα. Η απόφαση της καθυστέρησης του Roland Garros κατά μια εβδομάδα πάρθηκε εξαιτίας των νέων απαγορευτικών μέτρων στη Γαλλία και ο επιπλέον χρόνος θα βελτιώσει τις πιθανότητες των καλύτερων συνθηκών και της δυνατότητας να φιλοξενήσει κόσμο το τουρνουά.

Τόσο η ATP όσο και η WTA δουλεύουν με όλους τους παράγοντες που επηρεάζονται άμεσα από την αναβολή, για να παρέχει το καλύτερο δυνατό πρόγραμμα για τους παίκτες, για τα τουρνουά και για τους φιλάθλους, πριν και μετά το Roland Garros. Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν." 

Παράλληλα, επισημοποίησε την απόφαση και το Roland Garros, με ανακοίνωσή του σήμερα το πρωί: "Σε συμφωνία με τις γαλλικές αρχές και τα κυβερνητικά όργανα, η FFT πήρε την υπεύθυνη απόφαση να αναβάλλει το Roland Garros του 2021 για μια εβδομάδα, που σημαίνει πως θα γίνει από τις 24 Μαΐου έως τις 13 Ιουνίου."

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απόφαση είχε να κάνει και με τη δυνατότητα φιλοξενίας φιλάθλων, όπως επισημάνθηκε και από την ανακοίνωση των ATP/WTA, με την FFT να ευελπιστεί ότι μεταφέροντας το τουρνουά σχεδόν εξ' ολοκλήρου στον Ιούνιο, έχει καλές πιθανότητες να φιλοξενήσει αυξημένο αριθμό θεατών στα γήπεδα του Roland Garros.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots