Η απάντηση της Wilson για τις μπάλες του Roland Garros

 
Wilson
Wilson Corinne Dubreuil / FFT
tennisnews team Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2020 - 17:00

Μια επίσημη τοποθέτηση από τη Wilson, για τις μπάλες του Roland Garros που τόσο απασχόλησαν το φετινό τουρνουά.

Πολλά ακούστηκαν για τις μπάλες του Roland Garros αυτές τις εβδομάδες, που άλλαξαν φέτος προς δυσαρέσκεια αρκετών παικτών. Ο Rafael Nadal εξέφρασε τον προβληματισμό του από πριν αρχίσει το τουρνουά, ενώ οι περισσότεροι συμφώνησαν μαζί του. Υπήρξε επίσης και η πιο αυστηρή κριτική του Daniel Evans, που είπε ότι κάποιες από τις μπάλες που χρησιμοποίησε στον αγώνα του δε θα έκαναν ούτε για το σκύλο του!

Η ισπανόφωνη ιστοσελίδα Pundo de Break επικοινώνησε με τον Bertrand Blanc, που είναι γενικός εμπορικός διευθυντής της Wilson και έδωσε μια απάντηση σε όλα αυτά, εκπροσωπώντας για πρώτη φορά την πλευρά της εταιρείας σ' αυτή τη διαμάχη.

"Ήταν μια σημαντική αλλαγή, είδαμε παρόμοιες και τις προηγούμενες φορές που άλλαξαν οι μπάλες. Το περιμέναμε. Οι παίκτες δεν είναι συνηθισμένοι στις αλλαγές", εξήγησε ο Blanc στο puntodebreak.com, κάνοντας ένα σχόλιο και για τον καιρό, που επειδή είναι διαφορετικός, με χαμηλότερες θερμοκρασίες απ' ότι το καλοκαίρι και πολύ υψηλή υγρασία, κάνει τις μπάλες να λειτουργούν ακόμα χειρότερα.

"Σ' αυτές τις καιρικές συνθήκες, με τόση βροχή και τόσο κρύο, καμιά μπαλα δε θα τα είχε πάει καλά. Οι μπάλες αυτές θα είχαν συμπεριφερθεί διαφορετικά σε φυσιολογικές θερμοκρασίες", είπε χαρακτηριστικά.

Ο Blanc σχολίασε και τις κριτικές που δέχτηκε όλο αυτό το καιρό: "Οι κριτικές ήταν λίγο άδικες. Καταλαβαίνουμε πως ο Rafa (Nadal) προτιμάει να παίζει με μπάλες αλλων εταιρειών, αλλά η Wilson δημιουργεί μπάλες πολλά χρόνια τώρα και έχουμε την τεχνογνωσία για να το κάνουμε καλά. Μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι οι μπάλες δεν είναι επικίνδυνες για τους παίκτες. Δεν είναι σκληρές μπάλες. Κάνουμε χιλιάδες τεστ και τα αποτελέσματα απέδειξαν ότι είναι φυσιολογικές μπάλες, πιστεύουμε ότι είναι θέμα συνθηκών."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots