Με φόρα στα προημιτελικά ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic © Kopatsch/Sato/Sidorjak
tn team Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 - 11:51

Άλλη μια μέρα στη δουλειά για τον Novak Djokovic, που έχασε μόνο 4 games από τον Alejandro Davidovich Fokina και προκρίθηκε με εμφατικό τρόπο στους "8" των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Djokovic ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Davidovich Fokina, τον οποίο κέρδισε με 6-3, 6-1 σε 83 λεπτά, για να κάνει ακόμα ένα βήμα προς το πρώτο χρυσό μετάλλιο της καριέρας του.

Ο Djokovic σημείωσε 9 άσους, ενώ συνολικά είχε 19 winners και υπέπεσε μόλις σε 10 αβίαστα λάθη. Στα 23 λάθη σταμάτησε ο Ισπανός, ο οποίος πέτυχε 12 winners.

Στο 1ο σετ ένα break έκανε τη διαφορά, με τον Djokovic να το κάνει στο 4ο game, για να περάσει μπροστά με 4-1. Αφού έκλεισε το σετ στο 9ο game, o κορυφαίος τενίστας του κόσμου κέρδισε 6 games στη σειρά για να πάρει το 2ο σετ με 6-1 και να φτάσει με χαρακτηριστική άνεση σε ακόμα μια νίκη στο Τόκιο.

Χωρίς να έχει χάσει ακόμα σετ, ο Djokovic θα είναι στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Σέρβος έχει κερδίσει και τους 24 αγώνες που έχει παίξει φέτος (24-0) στα Grand Slams και στους Ολυμπιακούς Αγώνες, τους μεγαλύτερους δηλαδή στόχους του, οδεύοντας με φόρα προς ένα ιστορικό ρεκόρ, το να γίνει ο μοναδικός τενίστας που θα κερδίσει και τους 5 τίτλους την ίδια χρονιά.

Επόμενος αντίπαλος για τον Djokovic o Kei Nishikori, που πραγματοποιεί ένα τρομερό τουρνουά στην πατρίδα του. Ο 31χρονος Ιάπωνας κέρδισε νωρίτερα τον Ilya Ivashka με 7-6 (7), 6-0.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots