United Cup: Στο ίδιο γκρουπ με Καναδά η Ελλάδα

 
United Cup: Στο ίδιο γκρουπ με Καναδά η Ελλάδα
© Tennis Australia
tn team Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2023 - 14:12

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του United Cup, με την Ελλάδα να είναι επικεφαλής του Group B στο Σίδνεϊ και να έχει στον ίδιο όμιλο τον Καναδά.

Η Ελλάδα, του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη, η οποία βρίσκεται στο Νο.2 του ταμπλό του United Cup για το 2024, τέθηκε επικεφαλής του Group B στη φάση των ομίλων και θα παίξει στο Σίδνεϊ.

Στο ίδιο γκρουπ βρίσκεται και ο Καναδάς, των Felix Auger-Aliassime και Leylah Fernandez, ενώ η 3η ομάδα του ομίλου είναι ακόμα άγνωστη, καθώς θα προκύψει από την κατάταξη της ΑΤΡ και θα ανακοινωθεί μέσα στο Νοέμβριο.

Η Ελλάδα, η οποία πέρσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο νεοσύστατο United Cup, έχει και αυτή τη φορά πολύ καλές πιθανότητες για να περάσει από τη φάση των ομίλων. Αν πετύχει 2 νίκες και πάρει την 1η θέση, προκρίνεται και μαθηματικά στα νοκ-άουτ, όπου θα μπουν οι 6 πρώτες από κάθε όμιλο και η 2 καλύτερες δεύτερες, μια από κάθε πόλη.

Το τουρνουά θα μοιραστεί σε δυο πόλεις, με τους 3 ομίλους να γίνονται στο Περθ και τους άλλους 3 στο Σίδνεϊ. Εκτός από τον όμιλο της Ελλάδας, στο Σίδνεϊ θα γίνει ακόμα ο όμιλος "φωτιά" στον οποίο βρίσκονται η Γαλλία, η Ιταλία και η Γερμανία, καθώς και ο όμιλος της Κροατίας, της Ολλανδίας και της Νορβηγίας.

Στο Περθ θα παίξει η Νο.1 ομάδα του ταμπλό, που θα είναι η Πολωνία των Hubert Hurkacz και Iga Swiatek, που θα παίξει με την Ισπανία και ακόμα μια ομάδα που θα γίνει γνωστή το Νοέμβριο.

Στο Περθ θα ξεκινήσει τη σεζόν του και ο Novak Djokovic, με τη Σερβία να είναι στο Group E με την Τσεχία και την Κίνα. Στο Περθ και οι ΗΠΑ των Taylor Fritz και Jessica Pegula, που θα αντιμετωπίσουν τη Μεγάλη Βρετανία και την οικοδέσποινα Αυστραλία.

Το United Cup θα ξεκινήσει στις 29 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 Ιανουαρίου.

Αναλυτικά η κλήρωση των ομίλων:

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots