Επίδειξη ισχύος ο Alcaraz! (vid)

 
Επίδειξη ισχύος ο Alcaraz! (vid)
tn team Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 - 12:07

O Carlos Alcaraz "σκόρπισε" τον Miomir Kecmanovic με 6-4, 6-4, 6-0 και πήρε με πολύ εντυπωσιακό τρόπο την πρώτη του πρόκριση για τα προημιτελικά του Australian Open.

Ο Alcaraz δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα απέναντι στον Kecmanovic στον 4ο γύρο του Australian Open, κέρδισε τον Σέρβο με 6-4, 6-4, 6-0 σε 1 ώρα και 49 λεπτά και έκανε μια ηχηρή δήλωση για τη συνέχεια του τουρνουά.

Ο 20χρονος Ισπανός δείχνει όλο και καλύτερος όσο περνούν οι μέρες στη Μελβούρνη, όπου θυμίζουμε δίνει το πρώτο του τουρνουά στη χρονιά.

Στο σημερινό ματς είχε 43 winners και μόλις 19 αβίαστα λάθη ο εκπληκτικός Ισπανός τενίστας, κάτοχος ήδη 2 Grand Slam τίτλων.

Σε ολόκληρο το παιχνίδι δεν επέτρεψε ούτε ένα break point στον Kecmanovic, του οποίου έσπασε το σερβίς από μια φορά σε 1ο και 2ο σετ, καθώς και άλλες 3 στο 3ο, έχοντας χαμένες ευκαιρίες για να κάνει ακόμα περισσότερα break!

Στο Australian Open προκρίθηκε για 1η φορά στα προημιτελικά, ενώ συνολικά θα είναι ο 7ος προημιτελικός του ήδη σε ένα major, στα 20 του χρόνια.

Διεκδικεί επίσης την 5η συνεχόμενη πρόκρισή του σε έναν ημιτελικό, που είναι το χειρότερό του αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε Grand Slam από το US Open του 2022 μέχρι σήμερα.

Στα προημιτελικά ο Alcaraz θα αντιμετωπίσει τον Alexander Zverev, που λίγο νωρίτερα πήρε την πρόκριση επί του Cameron Norrie, σε έναν αγώνα που κρίθηκε στο tie-break του 5ου σετ.

Για 8η φορά θα συναντηθούν Zverev και Alcaraz, με τον Γερμανό να προηγείται στις νίκες με 4-3. Το 2023 είχαν αναμετρηθεί 3 φορές, με τον Ισπανό να κερδίζει τις 2 από αυτές.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots