O Mannarino πέρασε στα 5 σετ και θα παίξει με τον Djokovic (vid)

 
O Mannarino πέρασε στα 5 σετ και θα παίξει με τον Djokovic (vid)
tn team Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2024 - 14:03

Στα 35 του χρόνια, ο Adrian Mannarino διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του και έκλεισε έναν μεγάλο αγώνα με τον Novak Djokovic για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο Mannarino επικράτησε μετά από μια μεγάλη μάχη που πλησίασε τις 5 ώρες σε διάρκεια του Ben Shelton με 7-6 (4), 1-6, 6-7 (2), 6-3, 6-4 και πήρε μια μεγάλη πρόκριση για τον 4ο γύρο του Australian Open.

Ο Mannarino κατάφερε να κάνει την ανατροπή από το 1-2 σετ, με πολύ κρίσιμο σημείο το 1ο game του 4ου σετ, όπου το ματς θα μπορούσε να φύγει πολύ εύκολα από τα χέρια του, αλλά έσωσε το break point που αντιμετώπισε.

Όσο περνούσε η ώρα έκανε πολύ λιγότερα λάθη από τον αντίπαλό του και έκανε το break στο 6ο game, για να προηγηθεί με 4-2. Έκλεισε το σετ στο 9ο game (6-3) και στο 5ο σετ είχε σχεδόν σε κάθε game ευκαιρίες για break και τελικά "έσπασε" τον Αμερικανό σε 5ο και 7ο game, για να ξεφύγει με 5-2.

Στα τελευταία λεπτά έδειξε σημάδια κόπωσης και νευρικότητας ο Γάλλος, που έχασε ένα match point για το 6-2, υπέστη το break και βρέθηκε να σερβίρει ξανά για το ματς, στο 5-4. Απέφυγε τα χειρότερα, καθώς πήρε και κάποιους εύκολους πόντους από λάθη του Shelton, για να κρατήσει αυτή τη φορά το σερβίς του και να βάλει τέλος στο ματς έπειτα από 4 ώρες και 46 λεπτά.

Για 2η φορά θα βρεθεί στους "16" του Australian Open o Mannarino, μετά και το 2022, καθώς και για 5η σε ένα Slam. Δεν έχει περάσει ποτέ στα προημιτελικά ενός major o Γάλλος, που διανύει την καλύτερη φάση της καριέρας του και πρόσφατα μπήκε και για 1η φορά στο Top 20.

Φυσικά από δω και πέρα τα πράγματα δυσκολεύουν πάρα πολύ, αφού την Κυριακή θα αντιμετωπίσει για τον 4ο γύρο τον Novak Djokovic, που νωρίτερα κέρδισε τον Tomas Martin Etcheverry με 3-0 σετ. Θα είναι η 5η φορά που θα αντιμετωπίσει τον Nole, τον οποίο δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην καριέρα του.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots