Nadal: "Το πιο συναρπαστικό και απρόσμενο Grand Slam μου"

 
Nadal: "Το πιο συναρπαστικό και απρόσμενο Grand Slam μου"
tn team Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022 - 12:44

Ο Rafael Nadal μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους και αναφέρθηκε στο πιο απρόσμενο Grand Slam από τα 21 που έχει κερδίσει, στην κούρασή του που όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στην τελική νίκη και στα σχέδιά του για το μέλλον, λέγοντας πως θέλει να παίξει στο Indian Wells.

"Ήμουν εξαντλημένος, όχι μόνο στο 5ο σετ, αλλά και από πιο πριν. Όμως ήθελα να αφήσω ό,τι είχα στο γήπεδο. Ήταν εκείνη η μέρα που έπρεπε να τα δώσω όλα και πνευματικά ανταποκρίθηκα καλά, μπόρεσα να παλέψω ως το τέλος", είπε ο Nadal, ο οποίος μίλησε σήμερα στους δημοσιογράφους κατά την καθιερωμένη φωτογράφηση του πρωταθλητή, στο Government House της Βικτώριας στη Μελβούρνη.

Ο Nadal, ο οποίος κέρδισε μετά από 5 ώρες και 24 λεπτά τον Daniil Medvedev στον τελικό του Australian Open, βρέθηκε πίσω με 2-6, 6-7 (5), 2-3, 0-40 στο 3ο σετ και είχε χάσει μάλιστα το 2ο σετ ενώ ήταν μπροστά με 5-3 και σέρβιρε για την κατάκτησή του.

"Στο 3ο σετ το παιχνίδι έμοιαζε αδύνατο να γυρίσει. Δυο σετ κάτω, επιπλέον είχα ευκαιρίες να πάρω το 2ο σετ και το έχασα και γνωρίζοντας πως δεν ήμουν καλά προετοιμασμένος για τόσο μεγάλη μάχη. Έσωσα εκείνα τα break points (στο 2-3, 0-40 στο 3ο σετ), δεν θυμάμαι πως, αλλά αυτό άλλαξε όλο τον αγώνα."

Χρειάστηκε να σερβίρει 2 φορές για τον τίτλο, αφού την πρώτη, στο 5-4 του 5ου σετ, παρότι ξεκίνησε το game με 30-0, υπέστη το break και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Παρόλα αυτά κατάφερε να κάνει break πριν τη διακοπή μετά το 11ο game και στη δεύτερη απόπειρά του ολοκλήρωσε την επική ανατροπή, με love service game.

"Υπήρχε νευρικότητα. Έχω βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις εδώ στο παρελθόν. Το 2017 ήμουν πάνω με break στο 5ο και δεν το εκμεταλλεύτηκα. Επίσης είχα απέναντί μου έναν παίκτη που με έκανε να δουλέψω σκληρά για να το κλείσω."

Όπως είπε και χθες, ο τίτλος αυτός εξέπληξε ακόμα και τον ίδιο τον Rafa, που μέχρι λίγους μήνες πριν είχε έντονες αμφιβολίες για την επιστροφή του στο tour.

"Σε προσωπικό επίπεδο είναι κάτι απίθανο, είναι η πιο απρόσμενη κατάκτηση τίτλου στην καριέρα μου και η πιο συναρπαστική. Είναι δύσκολο να το εξηγήσω, αλλά αυτό που βίωσα χθες ήταν απίθανο. Ήταν απίθανο να βλέπω ότι είμαι ακόμα ένας παίκτης αυτού του επιπέδου."

Όσο για τα μελλοντικά του σχέδια και για το αν σκοπεύει να κάνει μεγάλο διάλειμμα μετά το Australian Open, ο Ισπανός δεν απέκλεισε ακόμα το Ακαπούλκο, που είναι το επόμενο προγραμματισμένο του τουρνουά σε 3 εβδομάδες, αλλά φάνηκε ακόμα πιο σίγουρος για το Indian Wells, που ξεκινάει τη δεύτερη εβδομάδα του Μαρτίου.

"Αν λείψω και άλλο, δεν θα είμαι πια επαγγελματίας τενίστας. Δεν γίνεται να παίζεις λιγότερο απ' ότι έκανα τα δυο τελευταία χρόνια. Αλλά το πρόγραμμα θα εξαρτηθεί και από τα αποτελέσματά μου, θα δούμε τη φυσική μου κατάσταση και θα πάρουμε αποφάσεις. Αυτό που πέτυχα εδώ είναι πολύ ξεχωριστό. Θα δούμε πως θα πάει το σώμα μου για το Ακαπούλκο, θέλω όμως να είμαι στο Indian Wells."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots