H Muchova έβγαλε έξω την Barty! (vids)

 
H Muchova έβγαλε έξω την Barty! (vids)
tn team Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2021 - 7:55

Μια ακόμα πολύ μεγάλη νίκη για την Karolina Muchova, που βρέθηκε πίσω με 1-6, 0-2, κι όμως κατάφερε να κερδίσει τη Νο.1 του κόσμου Ashleigh Barty, για να προκριθεί στον πρώτο της ημιτελικό σε Grand Slam διοργάνωση! Στα ημιτελικά του Australian Open και η Jennifer Brady.

H Muchova επέστρεψε από σετ και break πίσω, κερδίζοντας μόλις ένα game στα πρώτα 10 του αγώνα, για να επικρατήσει της Barty με 1-6, 6-3, 6-2 και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Australian Open.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στα τουρνουά της Μελβούρνης για την Barty, που μπορεί να επέστρεψε στο tour μετά από σχεδόν ένα χρόνο απουσίας, όμως βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση και κέρδισε 8 αγώνες στη σειρά στο Melbourne Park.

Σήμερα η 24χρονη δεν ήταν στη μέρα της και ειδικά στα δυο τελευταία σετ φαινόταν τελείως αποδιοργανωμένη, κάνοντας πολλά λάθη. Σ' αυτό έπαιξε ρόλο και η Muchova, η οποία όχι μόνο δεν τα έβαλε κάτω αλλά ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή της όταν έχανε με 1-6, 0-2, χωρίς να έχει και τίποτα να χάσει.

Η 24χρονη Τσέχα, η οποία απέκλεισε στους προηγούμενους αγώνες της τις Karolina Pliskova και Elise Mertens, έκανε μια αντεπίθεση διαρκείας και κέρδισε τα 12 από τα 15 τελευταία games της αναμέτρησης, για να φτάσει στη σημαντικότερη νίκη της καριέρας της σε κάτι λιγότερο από 2 ώρες.

Στον πρώτο της ημιτελικό σε ένα Grand Slam θα αντιμετωπίσει την Jennifer Brady, που επέστρεψε επίσης από σετ πίσω και κέρδισε τα 12 από τα 15 τελευταία games, για να επικρατήσει της Jessica Pegula με 4-6, 6-2, 6-1.

Για 2η φορά στην καριέρα της θα παίξει σε ημιτελικό Grand Slam η 25χρονη Αμερικανίδα, η οποία ήταν ημιφιναλίστ στο US Open πριν μερικούς μήνες και γενικότερα διανύει την καλύτερη περιόδο της αγωνιστικά, από τότε που επέστρεψε το τένις μετά από την εξάμηνη αναστολή όλων των τουρνουά λόγω της πανδημίας.

Μόλις για 2η φορά θα συναντηθούν Muchova και Brady, παρότι είναι πολύ κοντά ηλικιακά. Στη μοναδική προηγούμενη αναμέτρηση τους, η Τσέχα είχε πάρει μια δύσκολη νίκη στο tie-break του 3ου σετ, κάτω από πολύ διαφορετικές συνθήκες, για τον 2ο γύρο του χωμάτινου τουρνουά της Πράγας, το 2019.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots