Στο ρελαντί ο Rafa (vid)

 
Rafael Nadal
Rafael Nadal
tn team Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 - 14:47

Χωρίς να πιεστεί καθόλου και κάνοντας ένα πολύ καλό ματς, ο Rafael Nadal επιβλήθηκε του Michael Mmoh με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Australian Open για 15η φορά στην καριέρα του.

Ο Nadal έφτασε τους 40 winners με μόλις 24 αβίαστα λάθη, για να φτάσει σε μια εμφατική νίκη επί του Mmoh με 6-1, 6-4, 6-2 στον τελευταίο σημερινό αγώνα της Rod Laver Arena.

Ο Nadal, ο οποίος ήταν φυσικά το αδιαφιλονίκητο φαβορί της αναμέτρησης, φρόντισε να δείξει από νωρίς ότι πολύ δύσκολα θα αντιμετωπίσει το παραμικρό πρόβλημα. Κέρδισε 5 διαδοχικά games για να κατακτήσει το 1ο σετ με 6-1, ένα σετ στο οποίο και ο αντίπαλός του φάνηκε αρκετά νευρικός.

Στο 2ο σετ ο Αμερικανός, ο οποίος μπήκε από τα προκριματικά στο Australian Open και πέτυχε τη 2η νίκη του σε ένα Grand Slam την Τρίτη (η 1η ήταν και πάλι στη Μελβούρνη το 2020), ήταν καλύτερος, ο Nadal όμως φρόντισε να εξασφαλίσει σχετικά νωρίς το break, για να προηγηθεί με 4-2. Μπορεί να μην έκανε άλλο break σ' αυτό το σετ ο Ισπανός, έχασε όμως μόλις 4 πόντους από τη γραμμή του σερβίς - κανέναν στα δυο τελευταία service games του - και ουσιαστικά έφτασε πολύ άνετα στην κατάκτησή του.

Στο 3ο σετ ο Nadal "έσπασε" και πάλι το σερβίς του Mmoh στο 5ο game (3-2), παρότι είχε 5 ευκαιρίες για να το κάνει νωρίτερα, 3 στο 1ο game και 2 στο 3ο game. Όπως και να 'χει, πήρε το double break στο 7ο game και σαν σε προπόνηση έκλεισε τον αγώνα στο 8ο, με το ρολόι να μετράει 1 ώρα και 47 λεπτά.

Στον 3ο γύρο του Australian Open, o Nadal θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Cameron Norrie, που την ίδια ώρα αντιμετώπιζε τον qualifier Roman Safiullin και πήρε τη νίκη με 3-6, 7-5, 6-3, 7-6 (3).

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots