Χάνει το Australian Open o Tsonga

 
Jo-Wilfried Tsonga
Jo-Wilfried Tsonga Φωτογραφία: Instagram (@tsongaofficiel)
tennisnews team Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2020 - 21:40

Θα ξεπεράσει τον έναν χρόνο απουσίας από τη δράση ο Jo-Wilfried Tsonga, ο οποίος δεν θα είναι έτοιμος ούτε για την Αυστραλία.

Ο Tsonga έχασε το δεύτερο μισό του 2020 εξαιτίας του τραυματισμού του στη μέση που τον εμπόδισε να αγωνιστεί στο Grand Slam της πατρίδας του, το Roland Garros, αλλά και τα υπόλοιπα τουρνουά. Είναι ένας τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί από τον Ιανουάριο του 2020, όταν εγκατέλειψε τον αγώνα του με τον Alexei Popyrin, για τον 1ο γύρο του Australian Open. Αυτός ήταν και ο τελευταίος αγώνας που έδωσε στο tour.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο 35χρονος Γάλλος, ο οποίος έχει υποχωρήσει στο Νο.62 της παγκόσμιας κατάταξης, έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο τον τελευταίο καιρό, αλλά δεν είναι ακόμα σε θέση να αγωνιστεί στα επίπεδα ενός Grand Slam.

Η ανακοίνωση του Tsonga:

"Παρά τη μεγάλη πρόοδο που είχα τους τελευταίους μήνες, ακόμα δεν είμαι έτοιμος για αγωνιστώ σε συνθήκες ανταγωνισμού. Σε συμφωνία και με την ιατρική μου ομάδα, συμβιβάστηκα να μην αγωνιστώ στο Australian Open.

Ανυπομονώ να επιστρέψω πίσω στα γήπεδα, αλλά πρέπει να είμαι υπομονετικός, παρόλο που το να μην πάω στην Αυστραλία φέτος είναι κάτι που με στενοχωρεί.

Χάρη στην Tennis Australia, την ATP και όλους εκείνους που παλεύουν για μήνες, ώστε να κρατήσουν ζωντανό το τένις σ' αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Σας εύχομαι καλά Χριστούγεννα και καλή Πρωτοχρονιά, να προσέχετε τους εαυτούς σας και ελπίζω να σας δω στο court γρήγορα."

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots