Δεν έχασε καθόλου χρόνο ο Nole (vid)

 
Novak Djokovic
Novak Djokovic
tennisnews team Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020 - 7:32

Ακόμα ένα βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Australian Open έκανε ο Novak Djokovic, ο οποίος κέρδισε μέσα σε 95 λεπτά τον Tatsuma Ito με 3-0 σετ και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του αυστραλιανού Grand Slam.

Δεν αντιμετώπισε την παραμικρή δυσκολία ο Novak Djokovic, ο οποίος επιβλήθηκε του Tatsuma Ito με 6-1, 6-4, 6-2 και εξασφάλισε μια θέση στους "32" του Australian Open.

Ο Djokovic πέτυχε 16 άσους και 31 winners, ενώ έκανε και 17 αβίαστα λάθη. Δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού από τον Ιάπωνα τενίστα και άνοιξε τον αγώνα με ένα σερί 5 κερδισμένων games, για να "κλειδώσει" την κατάκτηση του 1ου σετ στο 7ο game, με ένα love service game.

Ο Ito έκανε το καλύτερό του σετ στη συνέχεια, καθώς κατάφερε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων μέχρι το 9ο game. Συγκεκριμένα, ο 31χρονος Ιάπωνας, Νο.146 στον κόσμο, έσβησε 2 break point στο 3ο game για να περάσει μπροστά με 2-1 και ακόμα ένα στο 7ο game, για να περάσει μπροστά με 4-3. Στο 9ο game έγινε το break από τον Djokovic, που πήρε το πρώτο του προβάδισμα στο σετ (5-4) και λίγο αργότερα το έκλεισε στο σερβίς του, για το 6-4.

Στο 3ο σετ ο Nole έκανε συνεχόμενα break για να "ξεφύγει" με 5-1 και τελικά ολοκλήρωσε την αποστολή του στο 8ο game, σερβίροντας επιτυχημένα για τη νίκη, 1 ώρα και 35 λεπτά μετά από την έναρξη του αγώνα.

Αυτή ήταν η 70ή νίκη για τον Djokovic στη Μελβούρνη, σε 78 αναμετρήσεις (70-8). Το Australian Open είναι το πιο επιτυχημένο του Grand Slam τουρνουά, καθώς εκεί έχει κερδίσει τους 7 από τους 16 major τίτλους του.

Στον 3ο γύρο του Australian Open ο 32χρονος Σέρβος θα αντιμετωπίσει ακόμα έναν Ιάπωνα, τον Yoshihito Nishioka, που απέκλεισε το Νο.30 του ταμπλό, Daniel Evans, με 6-4, 6-3, 6-4.

Google News Ακολουθήστε το tennisnews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από το Τένις στην Ελλάδα.

Tennis shots